Och när Torbjörn överraskar med små blombuketter från ICA ja, då är ju lyckan total ♡ ♡ ♡ ♡
Lycka för mig är också att få äta gott och duka fint.
Och se så vackra, faktiskt helt nytillverkade, franska linne servetter jag hittade
i en antik -butik i somras. Det är virkad spets på de upptill, men det syns kanske inte på fotot.
Mat ja, just det.
Det fick bli lite smarrig paj.
Vill ni veta hur man gör den?
OK.
Här kommer receptet
Till en stor plåt måste man ha 3 dubbel pajdeg!
Gör en åt gången och häll de sedan i en stor bytta och knåda ihop alla 3.
(Det är lättare att få till degen på detta vis) Fråga mig inte varför??
Bred sedan ut alltihop på en smord plåt med lite matolja.
Gör alltså 3 degar om du ska ha tlll en stor plåt.
Om du ska ha tlll en vanlig rund pajform, räcker det att göra 1 sats pajdeg.
Ingredienser till 1 pajdeg !
3 dl mjöl
75gr margarin
3/4 dl kallt vatten
1/2 tesked salt
Knåda ut degen i en pajform eller som sagt gör 3 portioner och knåda ut i en smord plåt.
Tänk på att knåda upp en liten kant också, så att fyllningen sedan håller sig på plats.
Picka lite fint här och var i pajdegen med en gaffel, så bubblar den inte upp när den gräddas i ugnen.
Förgrädda i mitten av ugnen i 225gr tills att pajen fått fin ljusbrun färg.
Ta ut pajen och fyll pajen med det du önskar.
Här är de ingredienser vi valt.
3 paket bacon som klipps i ca 2 cm stota bitar och steks utan smör eller olja ,
då de innehåller så mycket fett ändå. Krydda med lite grillkrydda.
Efter stekning ta upp baconbitarna
och försök att få med så lite fett som möjligt ,som det ju blir när man steker bacon i stekpannan.
Lägg baconbitarna i en skål.
Koka broccoli mjuk och mängden är beroende på hur stor din form är,
men det ska vara så pass mycket så att det täcker pajen eler plåten du valt.
Skiva tomater, champinjoner och lök i skivor.OBS! Dessa ska inte stekas!
Samma procedur här, mängden ska täcka den form du valt.
Slutligen ska du ha ost, men det kommer vi till snart :))
Oki doki.
Nu ska du börja fylla den förgräddade pajen
1)Strö bacon över hela formen
2) Lägg på de kokta broccolibukettera och fördela de över hela formen.
3) Lägg på de skivade champinjonerna,löken och tomaterna
4) Piffa på lite grillkrydda över allting
5) Strö på ost eller skiva ostskivor med en osthyvel över alltihop
6) Grädda i ugn i 225gr tills att osten smält
Till detta passar en god sallad med gurka, tomat, paprika och en påse med olika spenatsorter och
rhode island sås
Lycka till ♡ ♡ ♡ ♡
Och vad passar inte bra om inte en god efterrätt?
Javisst och då var det ju perfekt att de inlagada päronen med bland
annat kanel och stjärnanis vi gjorde för flera månader sedan ,nu skulle avsmakas.
Mums mums. Med lite päronglass blev det ju en jättegod kombination
Ja och där satt vi och åt och njöt. Ljusen brann och de de vackra ryska kristallgasen blänkte som
jag en gång fick i 40- års present av mina mostrar, då de besökt en kristallfabrik i Ryssland.
Fabriken är nedlagd sedan länge , men glasen lever kvar i vackert minne.
Så fina bilder av dig!