Tjenixen ♡ 
 
Vissa dagar går nästan allt helt åt skogen
 
Ojojojjjj, man ska visst inte röra vissa knappar!
Den ena knapptryckningen ledde till mer kaos än det andra.
Bloggen förvandlades plötsligt till alla färger och former hahahaaaa :)))
Totalt KAOS!
Men nu så!
Ny style och det blev snyggt tycker jag.
 
Som tur är ,så fixade det sig till slut och man får vara glad att
tekniken ändå gått framåt thihiihiiiii
 
Och så härligt det är när saker ändå löser sig och man kan känna sig lite sådär småduktig,
...trots att man sjäv varit den som skapat kaoset från första början hahahaaa
Kaos var det i postlådan häromdagen också, då tidningen var blötare än blötast.
Men det gäller att vara kvicktänkt !
 
Dagen har i alla fall gått i fröers och blommors värld.
Det är ju bara januari, men på måndag är det februari och i februari kan man börja så,
bland annat paprika.
Har pratat med min fina kompis Lotta, som tyvärr har flyttat 35 mil bort,
men som tur är, så finns det ju telefoner ☎
Lotta är en riktig hejare på frön, blommor och växter. 
Efter det inspirerande samtalet var humöret på topp ❀◕ ‿ ◕❀   
Plockade därför fram de där byttorna som man ställde in i skåpet i höstas och kikade
vad som fanns i dom. Det fanns fröer från både här och där i olika byttor, kaffefilter och påsar.
Oj, jag blev nästan förvånad!
Det fanns ju massor av fröer kvar från förra året!
Morötter, dill,sallader av olika slag, purjolök, lök, persilja, 2 sorters rödbetor,squash,ärtor,mangold,spenat,flera olika sorters paprika och tomater med mera.
Ute i planteringslådorna finns kryddor kvar sedan tidigare och det ska bli spännande att se vilka som kommer att klara vintern och vilka man får förnya.
 
I askarna hittade jag även blomfröer vi samlat in.
Bland annat krolllija, pensé och blomstertobak. 
De andra, akleja och lupin har vi redan strött ut i rabatterna under flera år.
Kul det där.
Nu vet man vad som behöver köpas.
Några köpte jag ju häromdagen, men återkommer då det fylls på.
 
Javisst och ikväll åt vi något lite gott och enkelt.
Kycklingfilé som steks i mindre bitar och kryddas med bland annat taco- krydda ,salt och peppar.
Sedan gör man en kall sås på Arlas creme fraiche extra fin fetaost och soltorkade tomater blandat med lite gräddfil och så lägger man kycklingen och såsen på romansalladsblad, som är knapriga, milda och goda och inte sådär beska som annan sallad kan vara. Detta funkar med stekt lax också.
Då kan ni tex. ta lite kall limesås( finns att köpa på burk) och blanda den med lite creme fraiche.  
Prova detta, det är väldigt gott 👍
 
 
Önskar er alla en fortsatt fin helg
K❤️R❤️A❤️M❤️ 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress