♫•✿♡ Pingst ♡•✿•♫•*

Hej igen alla fina bloggläsare ❤

Mellan hägg och syren heter det ju och tiden tycks rusa iväg!

Häggen är redan utblommad och syrenen blommar för fullt. Tulpaner av alla de slag har också gjort sitt och nu inväntar vi med iver sommarblommorna.
Kan ni fortfarande minnas och känna doften av häggen? I bild ser ni i alla fall min älskade Torbjörn som njuter likt Ferdinand på julafton thiiihiii💕

Som sagt har tulpaner i regnbågens alla färger fått skänka oss mycket glädje, liksom alla grödor kommer att göra. Potatis, morötter, rödbeta, pak choi, jordärtskocka, lök,purjolök, salladslök, palsternacka, mangold med mera är satta och sådda för länge sedan ✓ 
Även tomater, paprika, aubergine, spenat, kronärtskocka,gojjibär, gurka...zinnia, rosenskära, nejlika, pensé, jätteverbena, underblomma, nattviol, pastell akleja m.m.
Dessa har växt upp en bra bit och många av de har till och med redan planterats ut. 
Däribland en mängd olika sallader och kryddor som såtts både i pallkragar och i växthuset.
Vintersådden gav ett fantastiskt resultat och allt annat också. Nu växer det så det knakar i pallkragarna!
Svarta och vita vinbär är också  på G och krusbären kommer nog att slå rekord. Jordgubbslandet blommar åter och köksträdgården har piffats upp ytterligare med vackra glas över pallkragarna och likaså har två av pallkragarna smarta plastlock, vilka håller skadedjur och regnskurar borta. 
Kan återkomma till det, med bilder en annan gång.

Äppelträden är i blom och en del har redan blommat ut.

Näst på tur är därför aroniabären
Liksom söta ranunkelsippan  

Grillandet har påbörjats tidigt i år och en cool grill har införskaffats och så snart vi kunde, började vi ställa ut blommor och det har ju bara blivit fler och fler hahaa

Vi har planterat enormt mycket nytt och däribland en stor rosenmandel,en vit syren, 2 stora blå riddarsporrar och ett stort vackert körsbärsträd i en av rabatterna vi har. Vi saknar dock inte bärträd och har minst 3 körsbärsträd sedan tidgare.Men ju fler desto bättre :))) Det har också planterats rosa löjtnadshjärtan( har sedan tidigare vita,som vi inhandlade förra året ) astible och stormhattar, rosenstavar, rosor och en mängd andra blommor.
 
Blommor ger ju så mycket, tycker ni inte det?
Dofter, färger och liv i trädgården.
Ja, vad vore en stor trädgård utan blommor och växter? 
Och det sägs att en trädgård tar ca 25 år innan den är riktigt vacker.
Hmmm..vi är på god väg..det är riktigt mysigt i vår trädgård, tycker vi.

Det är bra om man får till en lång säsong av blommning, så att det alltid är något som blommar, på våren, försommaren,mitt i sommaren ( juli) då det är riktigt torrt oftast! och så sensommar och höst.  
Just nu blommar kaprifolen och jag tror den mår bättre nu när alla våra uthus har fått hängrännor så att vattnet slipper falla på blommorna och ge svampangrepp, som sprids sedan via jorden. Dessutom ger ju hängrännor skydd mot fasaden och gratis vatten, om man samlar vattnet i snygga tunnor. 

Bergsklinten och dillpionen blommar vackert och ståtliga allium har majestätiskt övertagit sin roll, efter att tulpanerna blommat ut.
Rabatten under köksfönstret har verkligen fått sig ett upplyft!
Flera sorters rosor (bland annat vita Artemis och röda Ingrid Bergman, ska snart till att blomma och Polstjärnan, den finska rosen, kommer med sina vackra vita blommor klättra  längs spaljén på väggen)
Lila nepetor, fingerborgsblommor, vita salvior, pioner, rosa sköldpaddeört, ljuslila höstflox, stor vitklocka,rosa fänrikshjärtan,vit löjtnadshjärta,grönbladig alunrot, blå purpursporre, hampört med mera kommer att sprida mycket glädje.

Just i skrivande stund håller de enormt  vackra röda pionera på att slå ut •´.✿

Vi har även byggt en mindre och en större damm och en tegelstensruin och mot den har vi satt en orange/gul ros "Peace" som ni kan se..längst upp till vänster i bild. Bilder på själva dammen och det bygget kommer att komma i ett annat inlägg.
Försommaren har också bjudit på varierande väder, men vi har haft fantastiskt tur då vi haft besök.
Min pappa och hans fru kom och hälsade på i några dagar och då passade vi på att fira Torbjörns födelsedag  ♫•*ღ •*✿ 
Även Torbjörns mamma med sin man, tittade förbi en eftermiddag och tog en fika. Då insåg vi att vi måste köpa ett parasoll och det gjorde vi ..Ett giganstisk från IKEA, som man kan vända och vrida 360*
När vi fått upp det ska jag lägga ut bilder på det.
Man inser inte hur stort det är, innan man ser det..men det kommer definitvt att ge skydd för solen!!!

Vad har vi pysslat med mer då, förutom att jag inte varit helt pigg..Jo jag har fått göra många provtagningar då mina blodvärden inte varit de bästa sedan Borrelian med mera och inte riktigt blodtrycket heller, trots att jag väger 63 kg och är 167 lång, äter superbra mat enligt dietisten, är lycklig, inte stressad, har en puls på 63 och bor i ett paradis. Enligt doktorn kan inte jag göra mer än vad jag gör, utan det hela beror på hereditet. Pappa har 6 stentar och pacemaker och på mammas sida har alla syskon någon form av hjärtåkomma, mer eller mindre allvarlig. Jag har också alldeles för låga vita blodkroppar ( det har jag haft nästan hela mitt liv och då blir man ju sjuk, eftersom immunförsvaret är dåligt) och ja, många andra prover var tydligen antingen för låga eller för höga. Njurvärdena var inte heller så bra och kolesterolet var riktigt högt.

Men, men det fixar sig. Jag vill helst slippa mediciner, då jag är allergiker, så jag försöker göra så gott jag kan och hoppas slippa och det tror jag att jag kommer att kunna. Om ca 3 veckor ska alla prover tas om.. och då får vi se. Bara kämpa på, leva och göra liv i livet.
Så det fortsätter vi med.
Frisk eller sjuk, men livet måste fortsätta och det gör det och därför ska man fylla det med massor av roliga saker. Och det är precis vad vi gör.
Läkaren påminde mig dock om att jag måste vila, då kroppen tar lång tid att återhämta sig efter en såpass svår pärs jag gått igenom. Borrelian, hjärnan svullnade och man misstänkte att jag fick en stroke.
Det kan ta flera år att återhämta sig, sa han.
Men som sagt.
Jag lever på.
Har ju lyckats överleva hittils och snart blir jag 48 , ja, nästa månad.

 
Vi har i alla fall firat morsdag som så många andra och då passade vi på att åka iväg en sväng och även besöka Max och där blåste det så mycket så parasollerna for åt alla håll. Vi fick nästan hålla i lilla Fire hahaaa så att han inte skulle blåsa bort!
Se så jättefina salladsbestick och handdukar söta Caroline köpte till mig/oss ✿❀❁  

Ja, sommaren är på väg och denna månad, juni månad är ju en sk. sommarmånad. Jordgubbarna, både de "vanliga"och de lite mer annorlunda, rosa, blommar.Hoppas på mycket jordgubbar i år.

Jätteverbenorna, som jag fick i frö av min far, sattes  både i krukor inomhus och såddes ute i kallväxthuset, i plastbyttor(ni vet i sådana där kiwiplastbyttor ) På med jord och sist strödde vi snö över det hela. Vet ni vilka som tog sig bäst? Jajajmensan, de i kallväxthuset. Och nu har vi planterat ut de i trädgården. Även panséerna och pastell aklejorna är utplanterade.Liksom nattviolerna och rosenskäror. Snart är det dags för underblommorna. 

Glöm inte att ta tillvara på alla kryddor och rabarber. Ett tips är att klippa av rabarberblomman så fort den visar sig annars börjar processen ,där all rabarber blir träaktig.Rabarberblomman kan du ställa i en vas. Den håller länge.
Mmmm..gott gott..rabarberpaj á la Torbjörn 👍

Frys in och ta fram när de passar eller gör saft, kräm eller annat.
Kryddor kan ni lägga i plastpåsar som de är och frysa in. Blås lite luft i påsen så håller sig kryddorna bättre.
Många kryddor är också väldigt nyttiga, så ta tillvara dessa i mat och dryck.Basilika är gott till varm tomat. Jordgubbsmynta, citronmeliss, chokladmynta och pepparmynta är gott i bland annat te och efterrätter och i hemmagjord vindruvesaft
 
Japp och  vad har hänt mer då?
Jo, nu har Caroline äntligen lämnat in sin sista tenta för de kurser hon gått och har därmed 198HP !!!
Vilken superhjälte du är Caroline!!!Vilken enorm prestation, då det ju kan vara kämpigt i vanliga fall också, men har man hjärncancer, ja ,då är det ju helt OTROLIGT att du orkat !!! 
Med andra ord har Caroline läst över 3 års universitetsstudier, (då 3 år är 180 HP). Nu väntar en härlig sommar, bland annat en efterlängtad resa med sin bästa vän, till Zakynthos i juli och massor av andra spännande saker! Sedan börjar åter nya studier i höst. En 2-årig masterutbildning på universitetet.


Lånar en liten bild från Carolines mobil, då vi var till Västerås en sväng, då Caroline och jag shoppade lite nya sommarkläder och hade en mysig mor och dotter dag 💕 ✿💕 ✿💕
Älskar dig så mycket vår vackra dotter ღ Love you ღ
Ja och sist men inte minst, vill jag önska er alla en vacker fortsatt pingst. Annandag pingst är numera inte längre en helgdag, men var så förut. Vill också säga några ord om det som pågår runtom i världen.
Med stor sorg läser jag i media om det som händer och med sorg i hjärtat tänker jag på alla de drabbade.
Tårar som måste falla, då oskyldiga drabbas.
Familjer som splittras och där sorgen tar över.
Unga som gamla, vilka inte kommer att få se morgondagen.
Pusselbitar som aldrig mer blir hela.

Jag tänker mig att varje liten människa, med sina drömmar, med sin tro, med sitt hopp, med sin kärlek, med sina gåvor, gavs rätten till liv. Ett liv som var och en utifrån den verklighet man lever i, ska få möjliget att förvalta. 
 
Jag med min lilla tro, tror att Gud gav oss livet.
Och kärleken.
Hatet uppfanns av människan.

Vårt liv, innebär att vi varje dag försöker skapa liv i livet, trots att vårt enda barn har hjärncancer.
Vårt fokus är att ta vara på varje stund och varje dag, då ingen av oss vet något om morgondagen eller om framtiden. Att varje morgon, dag som kväll söka göra gott och inte tvärtom.
Att vara tacksam över det man har och att få fortsätta leva.
Tillsammans.
Ge av sina krafter då den andres krafter sviker och få, då man själv behöver det.
Ja, så enkel är vår önskan och till det krävs kärlek, mod, styrka,omtanke, medkänsla och förståelse.


Varm kram till er alla ♡♡♡

Susanne 😻

Hej fina Paula 🌹
Då vackra bilder från din trädgård och på dina nära och kära.
Lyckan och kärleken genomsyrar bilderna.
Magiskt.

Så underbart för Caroline att hon fixar sin utbildning.
Önskar henne en härlig resa till den Grekiska övärlden.
Har själv erfarenhet från Kreta, kan känna lukten ibland när jag får längtan.

Ha' en fortsatt skön juni.

Kram från Susanne 😻

Svar: Hejsan fina Susanne❤️Jag är så tacksam över att det finnsså många underbara människor som läser min blogg❤️En av dessa är du💕Alltid så upplyftande,varma och kärleksfulla kommentarer🙏🏻Varmt hjärtligt tack för det och din senaste kommentar.Ja trädgården är en fantastiskt rofylld plats som ger livet en extra kick.Att få spatsera här och njuta av allt,det är verkligen livsglädje👍🏻Caroline är verkligen duktig och ambitiös,och det ska bli skönt för henne med lite avkopplande semester✈️Kreta har vi också varit till,till Chania ,Gerani och det var otroligt fint. Zakynthos som Caroline ska till kallas ju sköldpaddeön och sägs vara helt magiskt vackert. Idag är det nationaldag och vi önskar dig en jättevacker sådan 🇸🇪Kramisar från oss allihop👨‍👩‍👧
Paula Taxén

MH

Som alltid är det så trevligt och titta in i din blogg. Dina foton är magiska och du kan verkligen berätta. Ni har en pärla i er trädgård med all växtlighet och naturen är som bäst nu när allting växer och frodas. Gäller att njuta av dagen för den kommer inte åter.
Önskar er alla en fortsatt fin sommar och hoppas du ska bli frisk och kry.
Kram från Österlen/MH

Svar: Åh tack snälla du❤️❤️❤️Kikade precis in här och svarade på
era gulliga kommentarer💕
Ja trädgården om den så är stor eller liten
kan verkligen förgylla livet✨
Mötte en kvinna i blomaffären en dag och
inspirerade henne att köpa rosor.Det slutade
med att hon köpte Ingrid Bergman rosen👏🏻😊
Hon hade bara en liten baksida,med en liten
plätt där hon önskade odla eller sätta något.
Oj,vad min fantasi fick fritt spelrum😀
-Du ska satsa på perenner och varför inte rosor?
Och så blev det👍🏻
Tipsade henne om att kanske skaffa fler
rosor sedan och kul vore ju ett tema med
rosor med kända skådespelare/artister.
Lill Lindfors,Lili Marlene, Leonardo Da Vinci,Crown Princess
Margareta med flera🌹
Ojoj,kan tänka mig att det är vackert även
där du bor.
Varmt varmt tack för din fina kommentar
och hälsning och önskar dig en jättefin
nationsldag idag 💕🇸🇪Kramar från oss alla 👨‍👩‍👧
Paula Taxén

Kristina

Det är ett sant nöje att läsa och titta på bilder i din blogg. Ni har en så underbar trädgård. Jag tänkte när jag bläddrade bland bilderna. finns det någon blomma mera som inte du har i din trädgård ?! Och även nyttoväxter, allt som man behöver . Ni måste väl vara självförsörjande då det gäller grönsaker och örter. Trots att du inte är frisk så orkar du bjuda på allt det vackra. Men som sagt din vackra trädgård ger så mycket energi och glädje att du kanske glömmer sjukdomarna för en stund. Ni är en fantastisk familj som verkligen bryr er om varandra. God fortsättning på sommaren:)

Svar: Hejsan💞Vad kul att du läser min blogg och tycker om bilderna😊Det var kul atthöra💞Jodå,det finns många blommor och växter som vi ännu inte har,men som tur är, har man därför alltid något som man drömmer om och saknar och det håller intresset igång👍🏻 Självförsörjande i liten skala,ja,det kan man kanske säga.Det är kul attbara gå ut till köksträdgården och tex. hämta någon sallad eller krydda.Att få möjlighet att vistas i en vackermiljö är underbart.Det ger nya krafter och massor av nya intryck🌺Ett hem och en trädgård ska vara något man trivs i 🏡Sjukdomarna finns där oavsett,men livet får inte gå förbi utan att den levs🙏🏻Tack för fina fina ord och än en gång,vad kul att du läser min blogg💞💞💞Hjärtlig kram till dig och hoppas du också får superfin sommar☀️
Paula Taxén

Niina

Många varma kramar till dej.
Av Niina i Findland.


Svar: Tack,vad gulligt av dig💞Hjärtlig kram till dig med från oss 💞
Paula Taxén