Skärtorsdag och vi fick besök 🎩

God kväll🙋‍♀️
 
Skärtorsdagen går mot sitt slut och trots att vi fick leta i varje vrå efter allt påskpynt, så fann vi de slutligen , ja, fint undangömda förstås, lite varstans😊
Ni känner kanske igen det där?
 
-Vi tar och lägger undan det här och det där, i den här lådan och så stoppar vi undan den här, för då hittar vi den lättare nästa år 👀 Hmmm.. inte alls, det blir ju precis lika jobbigt och svårt varenda år, att försöka komma ihåg vart man lagt grejjerna ... Ja, hur man än bär sig åt!
Minnet är ju bra.. men väldigt kort 😂
Det är i alla fall en magisk blandning av nostalgi och en fröjd att få ställa fram något som ens barn har tillverkat när den var liten. Eller tycker inte ni det också?
Både fjädrar, näbb och den lilla kronan på huvudet sitter där de ska och känslan av att man har lyckats bevara de där små tingen, som faktiskt betyder något, känns så fint i hjärtat❤️ Dessa ting är nämligen bland de värdefullaste ting man kan äga, ja så är det och det känns så fint ✨En toarulle med några fjädrar på och med en krona på huvudet 👑 Precis och exakt så.
I över 20 år har den hängt med. Packats upp och packats ner. Fått färdas i en flyttkartong och vem vet vad.
Och nu får den åter stå där i sina vackra fjädrar och fira påsk med oss och skänka oss glädje ✨
 
Glädje skänkte oss också grannbarnen som klätt ut sig så fint och önskade oss glad påsk 💖
Det är en trevlig tradition det där,”att gå påskkärring” som vi kallade det, när jag var liten. Att bevara traditioner är viktigt och det tycker vi som sagt är väldigt trevligt👍🏻
Barnens pappa var också med, men hoppade ur bild i sista sekund 😄😁😁 så det fick bli ett foto på bara barnen. Visst är de söta och den ståtliga hatten tycker jag är jättecool! 
 
Påskpyntet är nu avklarat och imorgon blir det till att äta massor av påskmat😋
Hos oss blir det nästan som på julafton, förutom att vi skippar julskinkan. Förhoppningsvis påverkas inte kolesterolet alltför mycket av en dags matglädje.
 
Får se vart man ska duka🤔då ju vardagsrumsbordet är fyllt av sticklingar och frölådor 😂
Nåja, det löser sig nog.
 
Ha det bra tills vi hörs igen.
 
Jag och min familj önskar er allihop en jättefin påskhelg ❤️🐥❤️🐣❤️🐥❤️🐣
 
 

Högt kolesterol👎🏻

Halloj💖
 
Påsken är på antågande och påskgodis ,påskmust och påskmat inhandlas, så att långa köer uppstår både utanför och innanför butikerna!
Man får verkligen hålla utkik så att man inte blir påkörd av stressade kundvagnar, vilka i ilfart sicksackar och försöker smita förbi varandra, för att slutligen köra rakt in i någon vagn, som plötsligt står där som ett monument. Hetsen att hitta den billigaste kallrökta laxen och sillburken är total.
Själv har jag fått besöka doktorn då mina kolesterolvärden inte är så bra. (7,4) Det har ändå gått ner från 7,9 som jag ju hade för någon månad sedan. Det tråkiga var att det onda kolesterolet gått upp☹️trots att jag ätit så bra och väger mellan 64 och 64,5kg och är 167 lång. Jag har aldrig varit överviktig och inte rökt och vi äter som sagt mycket bra mat i vår familj, enligt dietisten.
Hur som haver har jag 3 månader på mig att försöka få ner kolesterolet, annars blir det statiner.
Fick också ta ett EKG, då det trycker lite väl mycket i vä. arm mellan varven och det gör ont i skuldran också.
EKG visade förmodligen något, för den trevlige läkaren vill sända mig till en hjärtläkare i Uppsala. Det är nog ett mycket klokt beslut. Blodtrycket (det lägre 135/95 var också lite förhöjt ...igen. Fick ju det att gå ner förut ( helt bymyself👏🏻 utan blodtrycksmedicin  ) .. från 160/126 men  jodå jag tuppade av och fick åka ambulans 🚑
Tror att den där elaka fästingen,som jag hade och därtill dubbla megastora antibiotikakurer, gav mig mycket mer än bara den neuroborrelia och borrelia-atrit jag led av.
Jag överlevde ju, men var riktigt, riktigt dålig 😢 Kanske är det sviter av vem vet vad, som fortfarande spökar i kroppen.
 
Hur som helst ,så hade min mamma struma och min moster giftstruma och mina värden har varit lite förhöjda, men nu var mitt sköldkörtel-värde bättre än någonsin👍🏻 och jag slipper därmed äta medecin (Levaxin)  
En annan läkare som jag besökte på samma mottagning,för ett tag sedan, var nästan eld och lågor över sin egen övertygelse och sa, att jag måste göra det? 
Men nej, nej , nej.
Jag är inte mycket för läkemedel!
-Jamen alla äter ju nästan Levaxin sa, läkaren då🙄😲 Min fru och . ..den och den .. osv. fortsatte han.
Jaha, tänkte jag..Men inte jag👊🏻💪🏻
Jag vill ta nya prover!
Och det fick jag göra ...som tur var.
Och när den läkaren plötsligt kom gåendes i korridoren där jag satt och väntade, så måste jag ju givetvis tala om det för honom. Högt och tydligt :
-Du, jag behövde inte alls äta den där medecinen du sa att jag måste göra!
-Jaså?Jaha,men vad bra då, sa han bara.
Nåja.
Tji fick han😊
 
Nej, det gäller att ta egna beslut och känna efter vad man behöver och inte.
Så, för att göra saken kort så vill jag alltså inte äta statiner  heller.
Kolesterolsänkande medeciner med andra ord.
Har nämligen hört så mycket negativt om dem.
Nej, jag ska försöka göra allt, plus lite till och följa de tips läkaren gav och maximera det hela än mer.
Nu blir det tuffa tag här med andra ord 👀
Allt nyttigt är svindyrt..men vad gör man? 
Jo, försöker skapa något liknande.. men orkar man det alla gånger? Svar :NEJ🤒
Step-cykeln har hittat fram ur gömmorna igen.
Och om ingenting hjälper( kan vara svårt då man har familjär kolesterol och hjärtåkommor & kärlåkommor sa läkaren ) men då får jag testa Redasin tabletterna som finns att beställa på nätet. Läkaren kände till dessa, men han sa att det är svårt att veta vilken dos man får i sig och sen är det inte säkert att jag som är allergiker tål de heller😕
Min moster har köpt dessa i Finland och hon och många i min släkt och andra med har enligt henne fått fantastiska resultat och normala kolesterolvärden.
Så, om inget annat hjälper provar jag hellre att ta en sådan tablett än statiner. Men försöker först med allt annat..Såsom att fortsätta med det jag gör än mer .. Betavivo flingorna , det nyttiga kolesterolsänkande ,smörgåsmargarinet, snålmat , mindre animaliskt, inget socker eller honung, bara mjölk i kaffet, minska på pålägg,grovt bröd,olivolja,köra stepmaskinen en liten stund varje dag. Och dessutom trycka i mig para och pekannötter, plus vila mer. 
 
På tal om vila så visade jag läkaren utslagen och svullnaderna då jag fick en rejäl anafylaktisk reaktion häromdagen igen😢😢😢
Magen svullnade, ansiktet såg ut som vårt jordgubbsland och hjärnan var på en annat planet.
Jag ville ju bara ta kort på Caroline, då hon plockade äppelkvistar, som låg utspridda lite varstans efter att Torbjörn och hon sågat ner massa vattenskott.
Hej å hå och det gjorde jag..fotograferade alltså.. 
Iklädd som på väg till Antarktis.
Men vad hjälpte det😲
Efter trippen till växthuset för att beskåda och glädjas åt att olika sallader nu tittar fram...
Ja, det är ju väldigt smått ännu, men snart är både byttorna och pallkragarna fyllda av allt möjligt 🌱🌿🌳
 
Hur som helst, så kom ju allergireaktion som ett brev på posten, så fort jag klev in genom dörren!
Kyla och värme möts= anafylatisk chock för min kropp och Tavegylen hjälpte ju ingenting utan jag funderade starkt på att ta Epi-Pen sprutan.
Tog dock mer Tavegyl och gjorde som de flesta, nämligen att sätte mig ner för att vänta och se .. vad som skulle ske härnäst.
Det blev tjockt i halsen, magen såg ut som att jag väntade barn(fyller dock 50 nästa år) men i alla fall och så for nässelutslagen ihop till stora sjöar😢
Hjärtat snöps åt och man blir vingelvanglig i skallen.
Vilken bedrövlig skitsjukdom det är!!!
Man tror man ska dö,ja, så känns det, och det är väl det som sjukdomen vill! Mitt i allt ska man försöka tänka och 
man vill gärna ( inte jag i alla fall ) ta adrenalin sprutan för då känns det än mer obehagligt i bröstet.
Nej, som sagt man väntar och ser.
Denna gång tog det en hel timme innan utslagen och symtomen försvann och Caroline blev lite orolig.
Jag själv försökte fokusera och tänka på alla andra i alla andra länder och tänka på hur svårt det måste ha det.
Typ i öknen eller på Grönland, Himalaya eller någon annanstans i världen.
Länder och platser där både värme och kyla kan vara livsfarligt. Lägg till hunger, svält, torka, monsunregn, krig och elände. 
Hela tiden försöker jag fokusera på annat än allergichocken och under tiden vill kroppen helst tuppa av pga. den kraftiga histaminfrisättningen.
Anafylaxi, jodå jag vet vad du går för.
Men nu fick du på nöten igen💪🏻
 
Jag är tuff och jag är stark och jag försöker alltid finna möjligheter att fortsätta leva så normalt som möjligt.
Gud vet att det inte alltid är lätt, men det går.
 
Det går tex. att stå på en fot, på en liten toalett, när andra stressar utanför toalettdörren, på ett köpcenter och under tiden försöka ta hand om en mindre katastrof när tex. stomipåsen släppt och innehållet far ut i kläderna. 
Och det händer givetvis och särskilt när det är minst lämpligt.
Det går, jag lovar.
Det går, för det måste gå och ut kommer man som om ingenting har hänt och möts av ihjälstressade och lite småirriterande blickar.
Typ: Vad håller du på med därinne ??😡 Sminkar dig??
Nej, du, jag skulle så himla gärna vilja berätta hur det är att balansera på en fot och samtidigt försöka klä av sig och trä den andra foten genom kläderna (typ när man har tjocka varmfodrade byxor med mera) och i all stress ändå lyckas hantera en jobbig situation med bland annat stomi-innehåll vällandes ut ur påsen och som hamnat lite varstans.Det och lite till skulle jag vilja upplysa om.
Vad som händer inne på en ofta skitig liten toalett.
Javisst, så kan nämligen livet också se ut.
 
Jodå och med det sagt får denna onsdag fortsätta och 
jag ska svepa i mig ett glas rödbetsjuice.
Ha en jättefin fortsatt vecka allihop ❤️❤️❤️

Nordiska trädgårdar 2018

Halloj igen🌞
 
Solen skiner och klockan är ställd 1 h framåt då ju sommartid börjat⏰
 
Igår var jag och Caroline på Nordiska Trädgårdar på Stockholmsmässan. 
 
Älskade Caroline och jag👩‍👧💖
Herregud vad mycket besökare och utställare det fanns!!!
Och det fanns hur mycket som helst att se på som gav inspiration till max👍🏻
Vi träffade trevliga utställare vilka gav många bra tips och råd och vi träffade även entreprenörer och idésprutor💡
På www.frej.ai eller på Facebook Messenger @frejbot 
kan du få en helt egen trädgårdsvän✨Denna nya tjänst är skapad av de tre trevliga människorna som syns längst upp till vä. i bild 👏🏻
Små enkla knep som gör vardagen lite roligare är alltid kul och givetvis köpte vi ett set med grejjer (100kr) för att lyckas med det ✨✨✨
 
Årets pelargon, som alltid utses en gång per år gick vi däremot miste om, då den var slut!
 
Men det gör ingenting för den finns att köpa i de flesta blomaffärer och jag fick en rabattcheck på 10% på Blomsterlandet  🙌🏻
 
Mat och dryck fanns där också, men tyvärr var priserna hiskliga, så vi tog en chorizo korv för 40 spänn som grillades utanför 😋 
Det vi inte tänkte på var att man kunde ta med en egen sallad eller annat som många gjorde, ja, om man nu inte vill hosta upp 215 spänn såklart😬
För om ni tänker så hade vi nästan 9 mil att åka och sen inträde för 300 kr för 2 pers (om man som vi förköpte biljetterna som Blomsterlandet-medlem)
Annars fick man glatt håva fram 180kr/pers.
 
Så, hur som helst, man vill ju gärna ha råd att köpa något annat också och kanske ta en fika☕️🍪 vilket vi ju gjorde förstås,till ett snaskigt pris på 170 kr!
Man får tydligen ha med sig en hel kasse med pengar om man ska göra någonting nuförtiden!!!
Begriper inte varför priserna har höjts så hiskeligt.
 
Det var tur att Torbjörn och Fire hälsade på en vän i Stockholm, så att vi smidigt kunde bli avsläppta utanför och därmed slapp parkera. Och det var ändå så knockfullt, så det fanns inga platser och till priset 150 kr avskräckte tydligen inte heller!!! 
 
Nåja kul var det och vi handlade glatt med oss de saker som vi behövde.
 
Det blev vackra blomsterstöd och dahlior och en sicksackblomma och lite téer, jutesnöre, påskpynt och så grejjerna som jag berättade om tidigare, vilka förenklar vardagen. Potatisar skalas till roliga mönster och squashen får ett nytt utseende och juicen ur apelsiner och citroner kan enkelt avnjutas 👍🏻✨
 
Javisst och till mycket skratt och härligt humör, avnjöts  en god pizza (i bilen) på vägen hem 🚙💨
 
Och med det säger jag hejs svejs tills vi hörs igen🙋‍♀️💁‍♀️