Hej på er allesammans 👋🏻🤗🌸
 
Trots att gårdagen bjöd på fantastiskt väder,med sina 23 grader☀️☀️☀️så känns hösten i luften, tycker ni inte det?
Löven har börjat falla och morgnarna är kyliga.
Då känns det fint att det finns vackra solbrudar, lite varstans i rabatterna,som lyser upp som små mini solar☀️
Och dahlior som också börjat blomma💕
Rosenskärorna är nästan som finast nu
liksom andra färgglada perenner, såsom solhattarna, rudbeckiorna eller "echinaceorna" som de också kallas. Dessa älskas av bland annat fjärilar.
Det är full fart i trädgården och bland annat många olika slags fåglar spatserar runt på gräsmattan och i rabatterna. Ibland stökar de till lite väl mycket när de letar mat, men de hjälper också till att hålla blommor och växter rena från ohyra. Än jobbar humlorna och andra nyttoinsekter och rosor, klotlökar och zinnior bjuder på vackra landningsbanor 🌺🌸🌺
Vindruvor är på G👍🏻 och man har svårt att hålla sig ifrån att norpa några och få smaka på de söta bären🤗
Även mix auberginerna håller på att utvecklas i växthuset 😋 Det är otroligt häftigt att få följa denna lite annorlunda grönsak 🍆Från en vacker blomma till en lilafärgad skönhet✨Eftersom fröna hette mix aubergine , så antar jag att det blir lite olika sorters auberginer 👏🏻
 
Ja, hösten är kommen och skolorna börjar åter efter en lång sommarledighet, liksom annat i vardagen.
 
Caroline har sökt en masterutbildning på 2 år och hon har kommit in 👩‍🎓👍🏻👏🏻💪🏻 både i Uppsala och i Västerås. Hon valde att läsa i Västerås, trots att masterutbildningen var på svenska i Uppsala. Men svårt ska det vara😀 och då valde hon alltså Västerås och då blir allt på engelska!!!Det tycker jag är otroligt GRYMT gjort !!!
HELT otroligt faktiskt !!!
Hur som helst kommer det säkerligen att gå hur bra som helst🙏🏻och hon ser jättemycket fram emot att få börja.
 
Själv har jag varit lite knagglig och bland annat drabbats av Borrelia för andra ggr. och fick därmed äta penicillin igen, för det. Hade märkliga domningar och känselbortfall och har det till och från fortfarande. Bedrövliga kryp det där😣
 
Mötte en kvinna som bor i byn och hon berättade att hon också haft Borrelia flera ggr. och liknande symptom som jag. Ni vet Borrelia finns det inget vaccin emot,utan det kan man få flera ggr.
Hon gav oss förresten en påse frysta havtorn från sin trädgård och fyra buskar att plantera.
Det gjorde vi och nu hoppas vi på en riklig skörd om några år🍀Havtorn är otroligt nyttiga.Tack fina du💕
 
Har även dragits med ordentligt högt kolesterol vilket är ärftligt enligt doktorn, då jag väger 63,2 och är 167 lång.
Egentligen behöver jag äta medicin för det, säger doktorn, men då statiner ger massor av biverkningar och jag är allergiker, så väljer jag att avstå och prova på annat.Läste en forskarrapport från Storbritannien och Finland där man dessutom kommit fram till att statiner gör mer skada än nytta. Ja,det har jag alltid trott.så det var ju bra att det kommit fram i dagsljuset💡
Så efter lite olika tips ,så äter jag istället Betavivo. 
Jag köpte förp. från Apotea och betalade 134kr
På Apoteket kostade samma förpackning 199kr
 
Betavivo är små havrehjärtan som innehåller betaglukan som sägs vara bra för mycket.Om du tar 1dl Betavivo så får du lika mycket betaglukan i dig som om du åt 3 portioner havregrynsgröt/dag. Betaglukaner kommer från havre och är väldigt viktigt för kroppen och sänker alltså kolesterolhalten genom att de har en förmåga att bilda gel i vattenlösning. De för med sig gallsyra från tunntarmen till tjocktarmen och ut ur kroppen utan att tillåta dem att bli återupptagna i tunntarmen. Kroppen behöver bilda ny gallsyra och det produceras i levern av det kolesterol som hämtas från blodbanan. På detta sätt sänks framförallt det "onda" LDL-kolesterolet av betaglukaner från havre.

Betaglukaner hjälper också även till att stabilisera blodsockret. Detta sker också på grund av betaglukanernas förmåga att bilda geler i vattenlösning, vilket gör näringsupptaget från tunntarmen långsammare och förhindrar snabb stegring av blodsockret.

Dessutom fick jag tips från min vän Katarina ,om att ta lite linfröolja och ett annat tips av en farmaceut från Indien att blanda tamarind,gurka och lime och göra en smoothie på det.

Så sagt och gjort nu är det bara att invänta och se om allt detta hjälper🍀

Ha en jättefin fortsatt dag allihop och tack för era gulliga kommentarer 💕
 
 
 
 
 
 
Susanne😻

Hej fina Paula 🌹
Det känns och syns i naturen att hösten är på gång.
Luften är annorlunda och allt ute har fått nya nyanser.
Men jag älskar augusti och september.

Tack för att du delar med dig av alla vackra ord och bilder.
Förgiller vardagen för många.

Jag har börjat jobba igen, väntar fortfarande på besked från F-kassan om min ansökan om halv sjukersättning, sex månader nu.
Har haft fönsterbyte i min lägenhet, lever i en impregnerad värld av byggdamm nu.
Men fint blev det 😀

Ha' en härlig helg och ta' hand om dig och familjen

Kram från Susanne 😻

Svar: Hej på dig Susanne👋🏻💕 Ja sommarvärmen är borta åtminstone på morgonen.Riktigt ruggigt..tycker Fire med🐾Äppelträden har börjat fälla blad och som du säger ..det har blivit lite andra nyanser ..Det gröna blir alltmer gult och brunt🍂Fönsterbyte är lite jobbigt medan de pågår,men som tur är blir det fint när det är klart och det brukar gå ganska fort ändå, vilket ju är positivt. Byggdamm.. ja det där tunna vita som far åt alla håll ..jodå,det har man sett då även vårt hus renoverats. Skönt när det är gjort och kul att du fick det fint hemma hos dig✨Det har vi också fått med alla nya fönster som ju gör mycket, och nytt tak och ...ja här fick vi renovera rubbet😀Nu ska snart sotaren komma och det är mindre kul.Men det gäller att vara förberedd😂Kramar till dig med och ha en fortsatt fin vecka 👍🏻🌸🌺🌸👍🏻
Paula Taxén

Anonym

Man ska passa sig för att dra slutsatser av en eller två studier. Finns ingen studiedesign som täcker in allt för att få ett svar som krävs fler studier... Hur som helst, beta-glukaner är ju ett bra alternativ däremot, liksom mkt grönsaker i kosten. Och träning. :)

Svar: Hejsan anonym😉😀Helt rätt,men här handlar det inte om en eller två studier. Att statiner ger svåra biverkningar vet de flesta och så även läkare.Att de tillochmed bidrar till väldigt allvarliga biverkningar talade min läkare om.Diabetes är en av de.Läkemedelsföretag vill givetvis sälja sina produkter och gärna med stor vinst,men Läkemedelsverket har dragit in fler och fler statiner,då allvarliga biverkningar rapporterats.Ett flertal professorer och docenter i bland annat Sverige har forskat på statiner och kommit fram till att de är skadliga,precis som man funnit i studier i USA,Storbritannien och Finland.Det som komplicerar det här med kolesterol än mer, är att läkarkåren nu är oense om själva kolesterolets inverkan.En del menar att man i själva verket har nytta av högt kolesterol och det är bevisat i mer än tjugo studier att bland annat äldre människor med högt kolesterol tillochmed lever längst.Man ska hur som helst vara försiktig med statiner och det bästa är att försöka föra en dialog med sin behandlande läkare.Det har jag gjort. Att inte stoppa i sig allt som bjuds utan att man tar reda på riskerna är att föredra. Det finns massor av vetenskapliga studier som man kan ta del av och man kan även ringa Läkemedelsverket.De kan tala om vilka läkemedel som dragits in och varför.För två år sedan publicerade engelska forskare en studie av nästan en kvarts miljon människor utan hjärtkärlsjukdom, vars kolesterol hade minskats med medicinering.Det visade sig att fyra procent hade drabbats av allvarliga muskel- och leverskador, nedsatt syn och njursvikt. Störningar av hjärnans funktioner i form av dåligt minne, depression, aggressivt uppförande var också vanliga.När man slutade med statinerna försvann symptomen.Kost och motion är alltid bra att tänka på, men om det hjälper vid just högt kolesterol är osäkert.Jag känner många överviktiga som har perfekta kolesterol värden.Däremot känner jag ännu fler smala och sk. "normalviktiga" inklusive mina morbröder som har höga värden. Alla har ätit sunt och arbetat med kroppsligt arbete och en av de tillochmed sprang 20km flera ggr i veckan, men fick ändå hjärtinfarkt.Det är nog så med kolesterol som med cancer.Man vet ännu ej svaret på varför en del drabbas.Själv äter jag Betavivo ,blir lite knepig i magen av det höga fiberintaget,och får lite magkramper av det, men bättre det än alla andra biverkningar jag kanske skulle måsta få av statinerna.Tack för din kommentar och kul att du läser min blogg 🤗Kramis från mig👋🏻🌸
Paula Taxén

Anonym

Lite sent svar på din kommentar, men min avsikt var inte att säga att du hade fel. Det är möjligt att det finns många studier som stöder det du säger. Det framgick inte riktigt in inlägget bara. Så ville påpeka det för att inte sprida bilden av att en studie är sanningen. Studier är så viktiga. Men vi får inte ta genvägar. :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress