Tjingeling👋🏻
Tänk vad skönt det är när tuffa förkylningar börjar släppa och man äntligen kan ta sig ut bland folk igen!
Caroline är dock fortfarande rejält hostig och näsan rinner konstant, men febern är borta och ja, ni ser ju, hon ser ju ut som en movie star 🤩
 
Hostandet har varit jättejobbigt för henne, då det påverkat och påverkar, det opererade huvudet. Har man redan ständig huvudvärk, tack vare hjärncancern och dess operationer, så blir det knappast lättare när hostandet ökar på trycket. Så nu får vi verkligen hoppas att den tuffa förkylningen ger med sig🙏🏻
 
Vår lilla stjärna ja, ”lilla och lilla” hon är nästan 1.80 lång och ännu längre blir hon i sina snygga svarta stövlar!
ja, hon är en riktig glädjespridare✨😍✨
Och otroligt snäll är hon också ❤️❤️❤️
Caroline tyckte jag behövde en ny pyjamas och då fick jag en jättefin pyjamasskjorta från H&M som är jättefin
❤️❤️❤️
 
Vi själva köpte 2 st nya bra fläktar från BAUHAUS till båda bad/duschrummen 👍🏻Vi bytte ut de vi köpt tidigare som vi inte tyckte var lika effektiva.
Vi har en sådan här installerad sedan tidigare på övervåningen och de fungerar utmärkt för ventilationen.
Ventilation är superviktigt. Det måste finnas luftventiler för inkommande friskluft och så något som drar ut!
Så nu har vi sammanlagt 3 PAX fläktar, friskluftsventiler i alla rum, luftvärmepump och så köksfläkten förstås, så nu är det PAXAT och klart😁
 
Jahapp och vet ni vad jag läste i tidningen häromdagen, jo, något som publicerats i både DN, Svenska Dagbladet, TV4 och SVT. 
Dick Sundevall som är chefredaktör på Para§rafs, har medverkat i en mängd tv-program och dokumentärfilmer, skrivit åtta böcker, senast Det farliga Sverige, och många tusen artiklar genom åren,krönikor och gjort en mängd debattartiklar. Han har också i närmare 40 år arbetat med rätts- och kriminalfrågor.
Dick är mångfalt prisbelönt som journalist och författare med utmärkelsen Guldspaden och annat.
Han har även granskat bland annat det som hände i Knutby och Joy Rahman fallet.
 

Och vad läste jag, jo något som Dick Sundevall och hans kollegor granskat och funnit om Ulf Kristersson.

Var så goda och läs och begrunda själva vad ni anser. 

   1. Under sin tid som socialborgarråd i Stockholm sålde Kristersson ut förskolor och assistansbolag till ett värde av 81 miljoner kronor – för 3,4 miljoner kronor. På bara tre år gjordes vinster på 65 miljoner i dessa verksamheter. Till exempel såldes Kulturkrabatens förskolor i Årsta för 635 000 kronor och redan året efter hade den nya förskolechefen tagit ut 9 miljoner i vinst och köpt en gård för bolagets pengar för 2 miljoner. Vantörs Hemtjänst såldes för 69 500 kronor och redan efter nio månader gjorde man vinst på 5,4 miljoner. Utförsäljningarna har i flera instanser, bland annat av regeringens egna utredare, dömts ut som olagliga men Kristersson och Moderaterna har avfärdat och stridit för att allt gått rätt till. Ska den mannen leda en regering som ska hålla i skattebetalarnas pengar?

   2. Som socialborgarråd bodde Kristersson i en fin lägenhet på 125 kvm i centrala Stockholm. Enda problemet är att lägenheten tillhörde föreningen Ersta Diakonisällskap och var avsedd för svårt sjuka och hemlösa. Stockholm stad köpte tjänster av föreningen för flera miljoner och en förundersökning om mutbrott inleddes – men blev nedlagd. Kristersson konfronterades med uppgifterna i SVT:s program ”Hemlös”, men vägrade svara på några frågor om det och lämnade hastigt intervjun.

   3. År 2005 uppdagades en stor barnhandelshärva där barn i Kina kidnappades och såldes för adoption till USA och Europa. Kristersson var vid tiden ordförande för Adoptionscentrum och valde att mörka skandalen, trots att flera av de adoptioner som gått genom Adoptionscentrum skett genom aktuella skandalbarnhem i Kina.

   4. Under sin tid som socialförsäkringsminister bosatte sig Kristersson med sin fru i en attraktiv lägenhet i Stockholm. Lägenheten införskaffades utanför bostadskön, genom kontakter med Stefan Ränk, VD för bolaget Einar Mattsson. Så långt är det inte mycket att säga om. Det är fullt lagligt och tillåtet för privata fastighetsägare att låta en del lägenheter gå vid sidan om bostadskön. Men – Kristersson hade lämpligt nog tidigare sålt ut 1 200 allmännyttiga lägenheter till just det här bolaget för ett vrakpris i Stockholm på 6 600 kronor kvadratmetern.

5. Under större delen av 2001 anlitade Kristersson svart städhjälp och betalade enligt egen uppgift städerskan ”70-80 kronor i timmen”.

   6. Under 2015-2016 åkte Kristersson 668 taxiresor för skattebetalarnas pengar. Notan blev 113 000 kronor. Detta trots att alla riksdagsledamöter tilldelas ett gratis SL-kort och uppmanas att i första hand åka kollektivt. När TV4 konfronterade Kristersson sa han att det var jobbigt att åka kollektivt eftersom han ofta har bagage med sig.

   7. Under 2007, när Kristersson var socialborgarråd, åkte han och hans fru till Kina var tredje månad för 128 000 kronor. Självklart skattefinansierat. Kristersson påpekade att han var där för att föra samtal om mänskliga rättigheter och demokrati – något som rimligen inte är socialborgarråds mest självklara uppdrag. Kritiker menar att i själva verket följde han med sin fru som för Swedish China Trade Councils räkning sålde marknadsinformation.

8. När Kristersson valdes in i riksdagen i början av 90-talet sa han att hans mål var att ”bekämpa och avveckla välfärdsstaten.” I boken ”Non-working generation”, som kom ut 1994, jämför han det svenska välfärdssamhället och fackets inflytande med apartheidsystemet i Sydafrika.

   9. År 2013, under sin tid som socialförsäkringsminister, sa Kristersson att den som är anställd ska själv ansvara för att vara i form och kunna jobba längre. År 2001 uttalade han sig om att psykiskt sjuka borde gå till jobbet istället för att ligga sysslolösa hemma. I boken ”Non-working generation” skriver han även att 40-talister är lata och skor sig själva och lämnar notan till de som kommer efter.

   10. När alliansregeringen föreslog att pensionsåldern skulle höjas så motiverade Kristersson detta med att ”man har ett ansvar att hålla sig i fysisk trim. I vissa jobb ingår det som en del av jobbet att hålla sig i trim. Andra tvingas fysiskt tänka på det, hur ska jag hålla mig i fysisk form?”

Så nu vet landets gruvarbetare, skogsarbetare, anställda inom sjukvården och andra med fysiskt tunga arbeten, att när ryggen tar slut innan de uppnått pensionsålder – så är det deras eget fel.

Ja, ni, man slutar aldrig att förvånas! Nu gällde det här moderatledaren Ulf Kristersson och det finns säkert mycket man kan och kunde gräva fram ur andra partiledare och deras garderober med, men än har man inte funnit såhär pass många obehagliga överraskningar!

Var och en får tycka vad man vill, det är en demokratisk rättighet vi har, men jag har i alla fall svårt att tycka om en person/personer som har de här tankarna, framtidsplanerna och tillvägagångssätten👎🏻

Okej, hur det än är med allt, så får var och en gå till sitt eget samvete och fundera kring rätt och fel.

Lördagsmorgnar är i alla fall härliga, när man kan njuta av en smaskig frukost på sängen, med bland annat en lurvig krabat i sin närhet ❤️
 
Ute är det ca 11 grader och någon sade att det kunde bli ännu varmare nästa vecka 👏🏻🌞
 
Önskar er alla en jättemysig helg!
Kram från mig och min lilla familj 👨‍👩‍👧❤️
 
Susanne 😻

Hej fina Paula 🌹

När jag läser det här så känns det som om Mona Sahlins Toblerone är som att spotta en törstig kamel i halsen, ingenting.

Tycker att partiledare, politiker, stadsborgarråd, och förtroendevalda ska föregå med gott exempel.
Det här är inte förtroendeingivande.

Önskar dig en skön helg, och lycka till med socker fastan.

Kram från Susanne 💞

Svar: Hej på dig Susanne👋🏻💞
Vilket roligt uttryck ” spotta en törstig kamel i halsen”👍🏻😄
Jag tycker också att alla de du tar upp ska precis som du skriver
föregå med gott exempel.
Och det gäller ALLA.. inklusive kungen och alla de som tillhör kungahuset med!

Kungen äger flera fastigheter som Solliden Slott på Öland, en fjällstuga i Storlien, en tomt i Sunne, en fiskestuga i Forsavan och Villa Mirage i Frankrike. Kungen har också ett stort intresse för snabba bilar och i garaget står totalt nio stycken, varav flera är av exklusiva märken som Ferrari och Porsche. Han har även tre båtar.
Carl XVI Gustaf har en privat förmögenhet på över 300 miljoner kronor,
Dessutom har han minst 51 miljoner i aktier på svenska börsen, bland annat i H&M. Liksom minst 30 miljoner i familjestiftelsen Gallierafonden – som ursprungligen var en gåva från kejsar Napoleon,enligt en stor granskning som Dagens Nyheter har gjort.
Kungabarnen, kronprinsessan Victoria, 40, prins Carl Philip, 38, och prinsessan Madeleine, 35, äger det gemensamma bolaget Gluonen AB ihop och bolaget förvaltar stora delar av deras aktier och fonder. 2016 hade Gluonen ett innehav av aktier och fonder till ett samlat värde av cirka 34 miljoner kronor och de gick åter med vinst.
Trots detta vill kungen ha mer pengar till apanaget!
som redan ligger på ca 140 milj/ år!!!
Men då kungen inte har skyldighet att redovisa sina privata utgifter
så har någon räknat ut att de faktiska kostnaderna beräknas
till närmare 1,1 miljarder per år, runt åtta gånger kostnaden för apanaget (137 miljoner för 2017).
Det är våra skattepengar som går till privata fester, nöjen m.m.
för de som redan har mer än vad de någonsin kan göra av med!!!
För 1,1 miljarder skulle 2 500 nya sjuksköterskor eller 2 300 nya poliser kunna anställas!!
Det tycks därför mer vanligt än ovanligt, oavsett tex. partitillhörighet
att fiffla och sko sig på andras beskostnad 👎🏻

Nej, det är verkligen INTE förtroendegivande.

Tack😍
Socker-fastan går bra och mycket bättre än jag någonsin trott👍🏻

Ha en fin fortsatt höstdag och njut av allt det fina.
Mycket här i livet är gratis 👌🏻✨och vilket aldrig kan köpas med pengar❤️
Kram på dig fina du💞
Paula Taxén

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress