Hejsan ❤
Det vackra soliga vädret visar sig numera lite då och då och däremellan kommer enorma regnmängder och hagelskurar. Det är lite som livet i sig. Lyckan att få känna enorm glädje, men som abrupt avbryts av stor sorg och mängder av tårar. Det är därför skönt att få göra saker som åter kan fylla det där glädjeförrådet, som man sedan kan ta av och även ge till andra ❤
 
Förstår att ni säkert tänker att jag skriver i gåtor, men det får vara så. Allt kan inte sägas eller skrivas, men om ni tänker att vi just nu, trots glädjen i bilderna, har det väldigt tufft, då det finns de i vår närhet som drabbats mycket, mycket svårt, så kanske ni ändå kan förstå. Egentligen är det helt fruktansvärt och helt ofattbart, det vi går igenom. En dag kan jag kanske berätta, men inte just nu.
 
Just nu gör jag mitt allra bästa för att orka fylla mitt och vårt liv med lite glädje❤ Och jag gör allt för att försöka göra detsamma, för de i min närhet som har det väldigt kämpigt och svårt 🙏❤🙏❤🙏❤
 
Att göra "Liv i livet" har blivit en livsuppgift och det kan innebära så otroligt mycket. En liten tripp till Åkersstyckebruk för att njuta av frisk luft och lite fiske, är bara ett exempel. 
Det är fantastiskt rofyllt att vara i naturen och det erbjuds så många fina platser till just det i Sverige. Vi märkte också att väldigt många andra tänkt samma sak! Som tur var fann vi ett bra ställe där vi både kunde sitta och njuta av vacker natur, fiske och fika.
Att äta och fika, det är nog det viktigaste av allt och en ciabatta fylld med rödbetsalllad, köttbullar och egen sallad, smakade så gott så den försökte jag vräka i mig på ledden 🤣 😂😁🤣😂 Det resulterade i att både jag och Fire hade rödbetssallad överallt!
Det blev inga fiskar förutom att Caroline fick några abborrar som hon lade tillbaka i sjön, men det var roligt och mysigt ändå.
Och igår åkte vi en sväng till tomatodlingen på Norrängens Trädgård i Sala 
Wow!!! Vilket place alltså👏🤙
Riktigt coolt med så många olika tomatsorter och dessutom fick vi en guidad tur av ägarna.
De hade inte bara massor av tomater, utan också gurka, paprika,chili, ... och blommor.
De hade till och med majs och bananer!
Och smaken på tomaterna, som vi fick prova var gudomligt goda 😋
En av sorterna var en blandning av physalis och tomat och förutom en sådan tomatplanta och en himla massa olika tomatsorter så köpte vi en pelargon som doftade cola. 
Javisst och efter den trevliga trippen så blev vi hungriga och tipsades om ett snabbmatställe som hette Stekhuset, vilken erbjöd god mat. Och det var jättegott!!
Vad kunde finnas mer att upptäcka just i Sala?
Jo, Sala silvergruva.
Då vädret blev dåligt så tog vi bara en liten snabbtitt på byggnaderna och annat och åkte sedan vidare.
Men man kan gå både en vandringsled med mera i området.
 
Javisst och sedan blev vi sugna på fika och det hann vi nätt och jämnt köpa innan det stängde, inne på ett café i närheten. De trevliga ägarna som även hade en mysig antikaffär höll precis på att stänga, men vi hann kika runt en sväng. 
Och så for vi hem. Sådana här små tripper som ju inte är så långt borta är jättetrevliga.
Väl hemma fick den nya tomatplantan hamna i en större bytta och ställas bland de andra tomaterna i växthuset och den häftiga coladoftande pelargonen fick också hitta en plats bland alla andra pelargoner. Det ska bli spännande att se hur den ser ut när den blommar. Några tomater avsmakades och därefter hoppade Torbjörn ner i en uppvärmd pool. Jag tog mig en liten tripp i trädgården med en god kopp té fylld med olika sorters myntor, citronverbena och citronmeliss. Jag såg bland annat att trädgårdshibiskusen börjat blomma på balkongen och så lyssnade jag efter vår lilla fågelunge som vi ju tog hand om.
Ibland händer saker som ger minnen för livet ♥️♥️♥️

Det kom en hård storm för ett tag sedan vilket gjorde att en av våra fågelholkar föll ner från ett träd 😢 Vi fann holken sent på kvällen och skyndade oss att öppna den trasiga holken, då det var kallt och ett hemskt väder. Kanske fanns det ägg eller fåglar i den som behövde hjälp. Det hördes ett svagt litet pip och tyvärr hade bara 1 av 4 talgoxeungar överlevt fallet. Den lilla talgoxeungen var nerkyld och full av loppor. Vi höll den varm genom att fylla varmvatten i petflaskor och lägga de bland handdukar och lakansväv i en balja där fågelungen fick bo. Till natten ställde vi baljan bredvid ett element i sovrummet. Det är svårt att få en fågelunge att överleva, men med mycket kärlek ♥️♥️♥️, mat (maskar,spindlar,flugor, insekter och sirapsvatten....väldigt trögflytande) och värme kan man lyckas. Vi gick ALL IN och gjorde ALLT för att fågelungen skulle ha det bra 🥰🥰🥰 Vi matade den flera gånger i timmen, rengjorde den med kompresser och bäddade rent ofta. Det är också viktigt att ta bort bajset som kommer ut när fågeln är mätt. Då vänder fågeln nästan upp och ner på sig själv och ut kommer en liten vit bubbla 😀 Fågelungar äter sällan utan sin mamma och behöver mycket kärlek. För att lyckas är det viktigt att gå varsamt fram. Varsamt kan man smeka ungen med fingrarna och prata kärleksfullt med den ♥️ Beroende på hur gammal ungen är och vilken art det är så bör man ta reda på vad de äter vid olika stadier i livet. Ge ABSOLUT inte fågelungen vatten, då de kan sätta det i halsen och få lunginflammation. Fågeln får vätska genom maten, tex. mask. I början är fågeln rädd, så tvinga den inte till att äta. Man bör inte behålla fåglar och djur hemma, utan bör kontakta en viltvårdare. Det är lag på det. I ca. 48h kan man ta hand om tex. en fågelunge. När vi dagen efter vi fann talgoxeungen kontaktade viltvårdare, berömde hon oss och sa att vi gjort allt rätt. Hon tyckte att vi klarade detta jättebra och gav oss råd om hur vi skulle göra i fortsättningen. Hon bad oss att höra av oss och berätta hur det gått.
Det är lite speciella omständigheter just nu med tanke på att det är covid 19 och viltvårdare kan därför inte ta emot alla människor eller djur. Hon berättade att det var bra om vi försökte lägga tillbaka ungen på den plats där holken fallit ner. Mamman och pappan kommer då att hitta sin unge. De letar ofta i 3-4 dagar. Vi gjorde flera försök och däremellan tog vi in ungen och matade den ♥️♥️♥️
I motsats till vad många tror så överger inte alls föräldrarna sina ungar för att de känner människolukt på sin unge. Talgoxar är otroligt kloka och söta. Våran söta fågelunge tydde sig väldigt mycket till mig och hoppade till slut uppför armen och ända upp på kepsen 😂 Det är dock viktigt att träna den för livet i frihet och sin naturliga miljö. Det tog några försök och talgoxen fick däremellan bo hemma hos oss inomhus , i sin sköna bädd. Den blev starkare och piggare och lärde sig snart att hoppa runt på gräsmattan. En dag gick vi ut tidigt och satte den i äppelträdet och så gick vi själva och satte oss i den inglasade balkongen. Trots att jag såg äppelträdet och lilla fågelungen, så hade jag en kikare 👀🔭 och tittade noga så att ingen annan fågel skulle attackera den lilla krabaten.
Plötsligt och ääääntligen kom så mamman. Försiktigt flög den till ungen och snart återkom den med mask i näbben🙏🏻👍🏻👏🏻❤️ Och så upprepades proceduren om och om igen ♥️♥️♥️♥️ Åh, vad glada vi blev. Både mamman och pappan kom till ungen och ja, det måste ju känts jättefint att åtminstone en unge överlevt ♥️🙏🏻♥️
Vilken lättnad och vilken glädje!


Men, så plötsligt från ingenstans kom en enorm hagelstorm. Hagel mycket större än ärtor bara exploderade fram. Vi har nog aldrig sett en sådan ENORM hagelskur!!! Vi trodde det nästan skulle gå hål i taket!!! Åh, vad oroliga vi var för att den lilla ungen inte klarat sig. När haglet och efterföljande monsunliknande regn lagt sig sprang vi ut för att se hur det gått för den lilla fågelungen och föräldrarna. Jodå, vår starka fighter💪🏻hade sökt skydd under en jättestor buske och föräldrarna flög oroligt fram och tillbaka. Vi kunde höra det söta kvittret från ungen och blev återigen lyckliga över att den klarat sig. Varje dag har vi gått ut för att se om fågelungen syns till. Jodå, nu har ungen lärt sig att hoppa runt i busken och de fina föräldrarna sköter om den och matar den ♥️♥️♥️ Alltså det här händer väl ONCE In a LIFE TIME och man är bara så lycklig och tacksam över att man får vara med om något så otroligt fint ♥️♥️♥️

Och nu hoppas vi att den trivs och vill bo här i vår trädgård och kanske, kanske om man har tur så får man se den bilda sin egen familj en dag.
 
 
Önskar er alla en vacker och fin fortsättning på sommaren 
🌸♥️🌸♥️🌸♥️🌸
Ta hand om er och var försiktiga. 

Coronaviruset härjar därute fortfarande och det är många sörjande i vårt land och i alla andra länder världen över 😥
Låt oss hedra dem genom att inte bara benämna dessa avlidna, älskade och saknade människor, som ett nummer i dödsstatistiken. De är just älskade och otroligt saknade.
Familjemedlemmar, anhöriga, släkt, vänner och bekanta.
Var och en med ett namn och en dröm om livet ♥️🙏🏻♥️

Varm kram från mig och min lilla familj 👨‍👩‍👧