Hej alla underbara bloggläsare💖
Äntligen har snön smält och kanske kan vi nu få säga adjö till vintern. Det kom ett riktigt bakslag med kyla och snö, men ja, nu kanske det äntligen är dags för våren🌞🌞🌞 För varje dag som går så blir det lite varmare och då tittar också fler och fler blommor fram 🌱🌷🌱🌷🌱
Tänk vad man har längtat efter alla vackra blommor!
Den ena är ju vackrare än den andra och det går att plocka små buketter om man norpar några lite här och där 💐 ✨ 
 
 
Ja och medan månaderna byter namn och vi går mot vår och sommar, så inväntar vi även mindre trevliga saker.
Vår älskade Caroline har åter gjort magnetröntgen av hjärnan och svaret har ännu inte kommit, trots att det gått 2 veckor.
Det är alltid lika jobbigt.

Livet väntar, men innan vi vet svaret så känns det som att vi tryckt på pausknappen.
 
Önskar så att Caroline får ett bra svar 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Ber att Gud kan höra även en liten mammas önskan och bön ♥️
 
Även min pappa har blivit undersökt, i hans fall av en PET- kamera. Man sprutar in en sockerlösning och ett radioaktivt  ämne och kontrast och sedan tar en datortomografi bilder på hela kroppen. Ämnena man sprutar in gör att man t.ex. kan se cancerceller, vilka då färgas röda. Cancerceller livnär sig på bland annat socker och då man sprutar in detta  ämne som liknar en sockerlösning, dras cancerceller till just det. På så sätt kan man se om man t.ex. har cancerceller eller metastaser.
 
Pappa har sedan tidigare fått bli undersökt med ultraljud under armhålan, då man åter sett något misstänkt från en tidigare datortomografi, men man var osäker på svaret och beställde därför en PET-kameraundersökning. Detta för att bättre kunna se om pappa har fått ett recidiv/ återfall i det opererade området eller på något annat ställe i kroppen. Även PET-kamera bilderna var lite osäkra, så nu ska han göra en ny PET- kamera undersökning om ca. 2 månader.
Under tiden fortsätter immunterapibehandlingen, såsom planerat.
 
Yes och så kommer vi till något ännu tråkigare.
Coronaviruset härjar och det verkar som att den ena mutationen avlöser den andra.
Då pappa är sjuk i ett flertal allvarliga sjukdomar bör han vaccineras, men har liksom alla andra tålmodigt inväntat sin vaccinationstid.
 

Jaha och så kom då en tid.

Exakt, men vi blev fullkomligt chockade över det beteende som min far och jag mötte på Kompassen, i Enköping. Min far hade fått en tid för vaccination mot covid-19 efter lång tids väntan. Då han både har cancer, diabetes, pacemaker, 15 olika mediciner, går på immunterapi, har ödem, hjärtsvikt, har haft hjärtinfarkt och blödningar i huvudet, äter blodförtunnande med mera, så var han glad över att det äntligen var hans tur att vaccineras.

Väl på plats visas vi fram. Jag säger att jag kan gå till bilen, men personalen på plats, inklusive väktare? som också fanns där, säger att det är ok att komma in. Ok, min far kliver fram och visar upp sitt ifyllda papper och jag berättar att min far bor 10 mil från Enköping, och att han bokats till Enköping detta datum, för att få Pfizers vaccin.
Från ingenstans bryter HELVETET lös. Sköterskan på plats( som för övrigt, liksom de andra 5 personerna, inte hade något skydd överhuvudtaget) börjar skrika till min far!!!!

🥺😢😮😵😵😵


Ja, SKRIKA verkligen.


-Vaddå, vad menar du med att du inte ska ha ASTRA???
- VARFÖR ska du ha inte ha Astra, varför skulle just du behöva ett annat vaccin??? Vi haaaar bara ASTRA. Vi haaaar inget annat vaccin. Vem har lovat att du ska få Pfizer??? Du har ingen rätt att välja vaccin. Det är ASTRA som ALLA ska haaaa!!!

Det bara haglar ord och frågor från henne och en kvinna som släppte in oss, står där i gul väst och tittar på mig och skakar lite chockerande på huvudet.

Jag och min far får ju också en chock och förstår absolut ingenting. Varför skriker hon och varför beter hon sig såhär.
Då de inte har skydd, försöker jag säga att de ska hålla avstånd, då jag har dåligt immunförsvar, vår dotter hjärncancer och pappa cancer.
Både min far och jag har munskydd.

- Jag förstår inte, försöker jag säga. Min far har fått den här tiden och det är bestämt att han ska ha Pfizer.
- Veeem har bestämt deeet gapar sjuksköterkan. Vi haaar bara Astra!!!
- Varför ska du ha Pfizer, av vilken anledning skulle du inte kunna ta Astra fortsätter hon högljutt och otrevligt vänd mot min far.
Min far försöker i detta läge svara att han inte förstår. Han är alldeles för chockad och inför alla människor ser jag att han känner sig illa berörd.
Då säger jag.
- Vem är du att ställa alla dessa frågor såhär i en öppen korridor inför alla människor. Min far behöver inte stå här och förklara sig.
-Vi haaaar bara Astra och tar han inte det blir det oanade konsekvenser för honom får jag till svar!!!!
Oanade konsekvenser
???????

-Vadå oanade konsekvenser, mina släktingar har fått både Moderna och Pfizer och det är bestämt att min far ska få Pfizer försöker jag säga.
Vad håller ni på med?
Är det såhär det ska gå till när en människa ska vaccineras, fortsätter jag.

Då plötsligt säger hon.

-Ni får fortsätta prata med kvinnan därborta.

En lång kvinna med visir stegar då fram.
Högljutt säger hon återigen, till min far.
-Vad är anledningen till att just du inte kan ta Astra som alla andra???
Vi haaar ju bara Astra här och som alla SKA ta!!!!

- Ursäkta men vem är du? frågar jag. Är du överläkare eller vad?
- Nej, och vad spelar det för roll vad jag jobbar med svarar hon gapandes samtidigt som hon kommer emot oss och ställer armarna på båda sidor av höfterna. Det visar sig att hon arbetar där med att organisera själva verksamheten. Vilka som ska gå in och ut.. hur många som kommer samtidigt osv.
-Herregud, säger jag, vad håller ni på med?
Är det någon form av panik och tvångsåtgärder ni håller på med, för att det ligger så mycket oanvända Astra-ampuller på hög överallt!
Min far har ingen skyldighet att stå här inför helt främmande människor och förklara och försvara sitt liv, sina sjukdomar eller val eller beslut av vaccin fortsätter jag.
Han har blivit hitskickad,10 mil från där han bor och så blir han behandlad på det här sättet. Det här är ju helt sjukt säger jag!
Nu åker vi härifrån pappa och så ringer vi till Uppsala imorgon.

Min far ser både ledsen, besviken och chockad ut på en och samma gång.

-Ja, vi går härifrån säger han😥
Jag förstår inte det här säger min far. Jag blev bara ombedd att åka hit.

Vad är det som händer och håller på att hända i Sverige?
Vad har hänt med människorna?
Med bemötandet och med respekten och för varje människas rätt till intrigitet och självbestämmande?

Varför fanns en väktare på plats?
Varför var sjuksköterskan så arg och upphetsad redan när vi kom?
Hade det kanske varit fler liknande händelser under dagen?
Har läst i tidningen om vaccinpersonal som blivit illa bemött.

Kanske fick min far utstå denna förödmjukande och galna utskällning på grund av något annat som personalen blivit utsatt för tidigare under dagen.
Helt sjukt i vilket fall som helst!
👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
Sveriges närmaste stad har verkligen visat min far sin allra sämsta sida.

SKÄMS på ER!!!!

Uppdatering:
Vi ringde givetvis till en sköterska i Uppsala som ju bokat in pappas vaccin 💉 och hon blev både chockad och upprörd. Hon tyckte att pappa borde anmäla detta vidriga bemötande som hon kallade det. Det här är HELT oacceptabelt sa hon. Sedan bokade hon in nya tider för pappa och jo, det är Pfizer han ska ha!
 
Ja, vad ska man säga?
Otroligt tråkigt att pappa behövde utstå och bli utsatt för ett så hemskt bemötande.
Dessutom helt oförklarligt och oförståeligt !
Vi kommer i alla fall att föra detta vidare, just för att ingen annan ska behöva råka ut för sådant här.
Man får inte bete sig på det här sättet, då det ju är både intrigitetskränkande och förfärligt ur alla synpunkter.
SKÄRPNING ☝🏻☝🏻☝🏻
Jahapp, men livet fortgår vad som än händer och en väldigt trevlig och kunnig fysioterapeut med specialkompetens på ödem med mera, tog emot pappa för utprovning av hjälpmedel för hans svullna händer/armar
När man tar bort så många lymfkörtlar som man gjort på pappa så kan man få besvärande ödem.
Pappa kan ha svårt att knäppa knappar, dra upp dragkedjan, använda bestick osv...  
Nu har han fått jättefina kompressionshandskar med mera som ska hjälpa till att föra bort lymfvätskan som ansamlas.
Det är väldigt bra för lymfvätska som bildar vätskeansamlingar gör inte bara livet besvärligt, utan när det spänner ut huden, så gör det också ont. Det är heller inte bra att ha sådan gammal vätska, (slaggprodukter) cirkulerandes, för då kan bland annat njurarna skadas. Lymfkörtlar och lymfkärl är enkelt förklarat till för att rena blodet från slaggprodukter. Slaggprodukterna renas i olika procedurer och förs slutligen bort från kroppen genom att man kissar ut de. Lymfkörtlar känner också av om kroppen drabbats  av sjukdom/ infektion.
Jodå och då coronaviruset tycks finnas överallt är det svårt att hitta på något att göra, för man räds ju för att bli smittad. Vi tog oss i alla fall till en loppis, där vi kunde traska omkring nästan för oss själva👍🏻
Mat är också ett kapitel för sig och lyckas man kan det bli riktigt gott. Caroline gjorde fantastiskt goda köttbullar häromdagen 😘😋
Och på tal om immunterapi så har min pappa nu kommit halvvägs👏🏻 Den 6:e dosen är avklarad och till nyår är behandlingen färdig. Det har gått bra och vi önskar och ber såklart att behandlingen haft effekt 🙏🏻
Immunterapi och forskning kring att utveckla vaccin ur cancerceller har kommit ganska långt.

Läs gärna mer här
 
Ja, ni och snart är det åter Valborgsmässoafton och då firar jag och min älskade man Torbjörn 27 år som gifta
✨💍 ♥️👩‍❤️‍👨♥️🥂✨
Tänk så tiden går!
 
När jag tog min kaffekopp i handen och vandrade omkring i trädgården och såg allt det vackra, lyssnade till fåglarna och såg fjärilar flyga, ja, då tänkte jag plötsligt tillbaka till år 1994.
 
Tänk så unga vi var då, Torbjörn ♥️
Så mycket drömmar vi hade.
Och så mycket vi gjort och upplevt tillsammans.
Livet har rymt både glädje, massor av lycka,
men även sorg.
 
På vår bröllopsdag blommade mängder med vitsippor och det kom även några droppar regn. 
Jag minns precis hur otroligt snygg du var och fortfarande är, när du varsamt höll min hand och förde mig fram till altaret, i din mörka stiliga kostym, min älskade make ♥️
Förväntansfulla stegade vi fram till prästen och gav varandra våra löften.
 
 
Vi döpte även vår älskade dotter Caroline då ♥️♥️♥️
Caroline var så underbart söt i den vackra dopklänningen som även jag och andra i min släkt döpts i.
 
I oktober har vi varit tillsammans i 29 år och nästa år firar vi 30 år 🎺🥂✨♥️👩‍❤️‍💋‍👨♥️
Än idag letar du, mitt livs kärlek, efter
vitsippor vid den här tidpunkten på året
och du finner de varje år ♥️♥️♥️♥️

Grattis på bröllopsdagen älskade Torbjörn och miljoner pussar och kramar till både dig och Caroline 💖💖💖💖
 

Önskar er alla en fantastisk Valborg 💖💖💖
Var rädda om er och ta hand om er 🙏🏻✨🙏🏻
 
Hjärtlig kram från mig och min familj ♥️♥️♥️