Hej igen ♡♡♡

Tiden går så fort och snart är även påsken över. Bara en helgdag kvar, måndagen, eller annan dag påsk som den ju också kallas. Nuförtiden firas påsken annorlunda än då jag var liten. Affärerna höll stängt och helgdagarna förde med sig att man talade om Gud både i skolan, innan påsklovet och sedan hemma. På TV visades filmer om Jesu lidande och det var knappast så mycket stoj, utan man satt ganska tystlåten, i stillhet och såg på den sorgliga filmen, tillsammans med familjen, där Jesus bland annat korsfästes.

Ju äldre man blev desto långtråkigare tycktes påskhelgerna bli, särskilt långfredagen, som aldrig tycktes ta slut. Man ville ju göra annat. Gå på bio, handla eller träffa kompisarna, men det gjorde man inte, då allt ju var stängt och alla var hemma. Men snart kom så allt detta att förändras och affärer började hålla öppet och idag, ja, då håller nästan ingenting stängt. Fortfarande är jag dock osäker och måste varje år dubbelkolla öppettiderna under påskhelgerna, för att varje gång förvånas över att de flesta håller öppet. Möjligen lever någon affär kvar i de gamla sederna och traditionerna, liksom ju jag verkar göra hahahaaa :))))

Samhället har förändrats, på många vis, men jag kan tycka att de gamla sederna och traditionerna på något vis ändå kan skänka något som många gånger har gått förlorat.
Man behöver nödvändighvis inte kanske vara religiös, troende eller kristen, men denna liksom många andra högtider, kan firas i en fin gemenskap.

Familjen/familjer kan samlas, äta och dricka gott och slå sig till ro.
För mig som för många andra som tror på Gud, har de gamla traditionerna ändrat karaktär.
Jag går sällan i kyrkan, utan för mig sitter tron i hjärtat och i tanken.
Vad man säger och hur man handlar känns viktigt.

Påsken för mig är en jättefin tradition, där man verkligen har möjlighet att vara TILLSAMMANS ♡♡♡

Massor av god mat dukas fram och avnjuts länge ,länge.

Och det pågår i dagarna 3   ❤◠‿◠) sen börjar man vilja ha annat än påskmat thhihihiiii

Påsken kan vara så mycket glädje, men också en enorm sorg. Tänker förstås på alla dem som miste någon de älskat och älskar, vid attentatet i Stockholm. Alla de som skadades svårt och alla de som bevittnade det som hände. Tänker på alla de i Sverige, vi, ALLA TILLSAMMANS som vill väl, som vill hjälpa, som finns och fanns där för andra.
Det är så oerhört svårt att förstå och ta in, det som hänt och det som händer varje dag någonstans i världen. Orden räcker inte till för att förklara, då man ju inte kan förstå, varför, någon väljer att skada någon annan. Alla vi människor, kämpar ju med de liv vi lever. Någon med sjukdomar, någon med något annat. Livet ter sig så olika. Hunger och svält plågar en stor del av vår värld och krigen som pågår, gör ju inte det hela bättre. Då känns det fint att det finns goda krafter, som försöker hjälpa, försöker förändra, ge av sin kärlek och omtanke.

Sorg, jag känner bara sorg, över det som hänt.
Jag grät hela dagen då jag såg bilder på den stackars 11- åriga flickan som var på väg hem från skolan och som dog i attentatet.
Jag tänker på barnets mamma och pappa som aldrig får återse sitt barn mer. 
Ett oskyldigt barn, med drömmar om framtiden.
På väg hem, efter en skoldag, som så många andra skoldagar, för att möta sin mamma, kanske i tankar om vad de skulle handla,vad de skulle göra, kanske hade de planer till fredagsmyset.
Men, hon fick aldrig möta sin mamma mer.
Hennes, den lilla flickans liv slutade där och då, på en gata i Stockholm.

Det är oförståeligt, det som hänt.
Må Gud ge er, som förlorat den ni älskat kraft att orka ta er vidare och
låt änglarna vaka över er och fylla era hjärtan med styrka. 
Sorgen, då man förlorat någon man älskat, ja, många av oss känner till den ❤
Även ni som på olika sätt blivit skadade, drabbade, anhöriga, släkt och vänner,
må Gud också ger er styrka ❤

När svåra saker inträffar kan det vara svårt att förstå att Gud är god och att det i honom bara finns kärlek.
Människor, däremot handlar många gånger fel.
Om människan levde som Gud lärde oss att vi skulle leva, så skulle vår värld antagligen se annorlunda ut.
Människor är olika, ser olika ut, har olika åsikter, gör och tänker olika och så måste det få vara.
Gud skapade oss olika.
Men bara TILLSAMMANS kan vi få denna värld att fungera. 


Tillsammans har vi också varit till onkologen.
Vår lilla familj och alla ni som stöttar, peppar och sänder omtanke och kärlek, ja ,ni finns också med oss i våra hjärtan, när vi sitter där och inväntar läkarens svar.  

Att befinna sig på onkologen är på ett sätt märkligt. Var och en sitter ofta  i sin ensamhet, tysta eller i samtal med någon de har med sig. Alla vet vi varför vi är där. Tumör och cancer är den gemensamma nämnaren.
Citerar det som jag srev på FB. 

God kväll allihop💕
Idag åkte vi till onkologen för att få svar på den senaste magnetröntgen.Precis som varje gång,studerar vi läkaren för att på så sätt kunna tyda minsta tecken på svar.Men,nej vi kan inte avläsa något.Inte en minsta antydan om överläkaren är glad eller ledsen. Efter hälsningsfraserna, sätter vi oss i det lilla rummet och inväntar...och så fort vi alla satt oss..säger hon det på en gång..DET SER BRA UT🙏🏻!!!!!Tårarna rinner på både mig och Torbjörn och Caroline ler som en sol☀️Tacksamheten sköljer över en, liksom ödmjukheten.Livet och döden är så närvarande. 3 månader i taget, lever vi vidare.Känner sådan lycka och vi pratar om både mirakel, nya behandlingsmöjligheter med mera.Och det finns många mirakel.Läkaren har träffat många och hon tror att det beror på bättre mediciner och bättre möjlighet till avancerade operationer Caroline berättar att hon försökt börja träna lite lätt.Mycket bra tycker doktorn.Det hjälper tydligen hjärnans celler.I juni blir nästa magnetröntgen och sedan utökas tiden till ett halvår i taget.Med ett glatt hjärta får även vår lilla familj se fram emot påsken🐥Önskar er alla en vacker och mysig påsk också och sänder er stor varm kram från oss❤️

Så vi fortsätter att tro på mirakel.
En stund i taget, blir till veckor, månader och år.

Och med åren kommer olika årstider och nu är det 16 april!

Och med det sagt så skulle man ju kunna tro ,att när man ser dessa foton ,att det är skön vårvärme därute. Men, nej, det är snarare riktigt kallt och snöflingor har synst dala ner både igår och idag.
 
Och då är det jätteviktigt att ni tar hand om era små sticklingar, träd eller buskar som är känsliga. På bilderna syns vindruvekvistar som vi tog in och dessa satte rötter när de stod i en vas med vatten. Så då planterade vi de i byttor, med en blandning av planteringsjord och yrkesodlarjord och nu står de i växthuset och ser ut som små spöken med fiberduk över sig thihihiiii
Och så tänder vi lite värmeljus i växthuset till kvällen, för på dagen blir det varmt , men nätterna är kalla.I natt ska det visst bli -6 grader kallt!!

Här ser ni stjärnmagnolian som också fått bli till ett spöke liksom den andra stjärnmagnolian som står lite längre bort. Förhoppningsvis skrämmer de också bort fasanerna som stökar i jorden

Vi har 5 st pallkragar och över 1 av de har Torbjörn snickrat ett coolt plasttak som både behåller värmen till vintersådden(spenaten) men också håller regn och skadeinsekter borta.

Och såhär fint ser det ut därunder plasttaket 🌱(✾ ◠‿◠) Spenaten växer som aldrig förr!!

Jahapp och vad har hänt mer?
Jo, jag har ju varit svårt sjuk och börjar väl sakteliga bli bättre. Jag har varit mycket på sjukhus och gjort olika tester, från topp till tå och det som står närmast att göra är att försöka ordna kolesterolet, blodtrycket och ögonen som skadats och fått en ögonförlamning, vilket påverkat ögonmuskulaturen, så att jag nu skelar med ett öga, en aning och ser lite suddigt och dubbelt ibland. Detta troligtvis på grund av borrelian. Jag, har även högt blodtryck fortfarande, dock lite bättre än förut, då det var 160/126, höga borrelia artrit värden och ont i både armbåge och knän.Trycket i skallen har blivit bättre, men tyvärr inte helt bra, men jag kämpar på och gör så gott jag kan. En stund i taget. 
Jag väger 64 kg och är 167 lång, men har varit till en dietist som lärt oss massor av nya saker.
Man ska framförallt tänka FÄRGGLATT när man handlar och lagar mat. 
 

Sagt och gjort och det har därför blivit ännu mer färgglada rätter
Som tillexempel dessa rätter vi gjort :))))

1)Hemmagjord potatissallad gjord på kokt potatis,äpplen,rödlök,vitpeppar,salt,kapris,lite majonäs,lite gräddfil och lite lätt creme fraiche och till det pastramiskinka och cocktailtomater 2) kryddig kycklingfilé med varm couscous och grönsakssallad spetsad med citron och kryddor 3)Fransk senapsgratinerad torsk med blandsallad tillsatt med avokado och äpple och blandad med en nyttig dressing i form av italienska kryddor,äppelcidervinäger och lite vatten och sist men inte minst färsk ravioli med spenat och ricottaost och till det en smarrig tomatsås av bacon, squash, vitlök, spetspaprika, lök och med massor av goda kryddor och tomater


Frukosten varierar och yoghurt äter vi sällan, men någon gång då och då kan man ju äta det till t.ex. havreringar som ju verkligen smakar som de ser ut hahhaaa. Havre! Ser nästan ut som "Frolic" som man kan ge åt hunden.Torrt och nyttigt är det i alla fall och även Fire gillar dem thihihiiiii
Men någon gång får man kalasa till det och det gjorde vi igår. Tiramisu är himmelskt gott.
Hade nog kunnat släfsa i mig med den större gaffeln hahaaaaa

Då solen visade sig en liten stund hann vi ut på den inglasade balkongen som vi värmt upp och njuta av en liten vårfika.

Men idag är vi på rätt köl igen. Nu har vi mumsat påskmat så det räcker!
Idag blev det en god sallad, ugnstekta morötter och palsternackor och till det rödspätta som doppats i ägg och lite panko ströbröd. Och för att lyxa till det ,lite god rhode island dressing från Erik Lallerstedt

Javisst och nu är även det här blogginlägget slut och därför tackar jag er för era jättefina kommentarer och allt fint ni skriver och avslutar med att önska er alla en jättefin fortsättning på påsken💕✿💕 
Kramar från mig och min lilla famij ✿💕✿💕✿💕