Hejsan😊
 
Trots att förkylningen sitter i och kroppen blir mör av att snörvla och hosta vecka efter vecka, så var gårdagens tripp till Gränbystaden i Uppsala jättemysig. Vi spenderade en trevlig dag tillsammans, Caroline och jag. En sådan där riktig mamma och dotter dag ♥️❤️❤️❤️♥️
Vi började med att äta en KANON SMARRIG buffé på
learys  och för endast 249 kr kunde man äta hur mycket mat som helst, både varm och kallskuren och det ingick efterrätter också..i määängder och allt var bara så himla gott!!
Ett riktigt trevligt ställe med jättetrevlig personal ,så det här stället kan vi verkligen rekommendera🌟🌟🌟🌟🌟
Efter att vi njutit av maten så skulle jag köpa ett par kavajbyxor på HM till den passande kavajen som jag redan köpt sedan tidigare och Caroline handlade ett par supersköna vårskor. 
Magen stod åt 4 väderstreck efter all mat och man fick kämpa med att få igen knapparna.
Och sen, ja, vad sen? Jo, sen började överraskningarna X flera och vad det innebär får ni veta mer om den 30 april. På Valborgsmässoafton med andra ord!
Vår lilla 4 benta parvel Fire, har också lyckats fylla 6 år mitt i allt och det firade vi med lite presenter och ny mat till honom.
De söta matskålarna köpte Caroline på ArkenZoo i Stenhagen i Uppsala.
Blommor är också gulligt när man fyller år och Fire som är en pojke, fick en söt bukett scillor, som precis börjat blomma. Den söta lilla mini-Rörstrands kannan som jag en gång i tiden köpt på en Antikmässa, blev en perfekt vas.
På ICA MAXI i Stenhagen har de väldigt vackra fiskar som simmar lugnt omkring i ett stort akvarium och jag tänkte att de kanske tycker att det är lite kul om man går fram till de. Det gjorde de verkligen! Alla ville simma  fram och hälsa.
Här hemma välkomnas man av fröplantor som brett ut sig i halva huset hahahaaa. Lejongap,petunia,paprikor, tomater,påfågelblomster, anisisop och stjärnöga, är de som är mest på hugget.
Andra ligger i startgroparna, såsom olika sorters lobelia, hängpetunia och alpaster.
Även utomhus, i kallväxthuset har frösådderna tagit sig.Fröna och sådden av Alpastern är inte i kallväxthuset, utan bilderna hamnade bara bland de andra.Av min fina vän Milka, fick vi några fröer förra året och jag kom fram till att de ju måste heta Purpurklätt. De liksom jätteverbena, pensé, olika salladsorter och lite annat, är däremot ute i kallväxthuset.
Sommartiden är här och klockorna har ställts fram 1 timme och det blir bara vackrare och vackrare ute i rabatterna ju längre tiden går.
Blomkrukor och blomlådor har fyllts med söta små arrangemang av tusensköna , pensé och rosenbräcka. Dessa är faktiskt perenner och kan planteras i rabatterna efter att blomningen är över.
Jodå och det här med mat är alltid lite intressant, tycker vi i alla fall. Att äta en varierande kost tycker vi om och det finns väldigt mycket nyheter man kan prova. Vi hade tex. aldrig ätit sojanuggets tidigare, men de smakade verkligen gott tillsammans med lite annat, såsom bönnudlar, stekt squash, champinjoner och cocktailtomater . 
 
Man förvånas faktiskt över hur mycket vegetariska alternativ det finns och det blir mer och mer utbud av de i affären, vilket jag tycker är superbra, trots att varken jag eller någon av oss i min familj är vegetarianer. 
Bra och enkel information brukar gå hem och jag tror att det kan bidra till att folk vågar prova lite annat och att en ändrad kost i slutändan också kan bidra till att främja hälsan.
 
Jag tror som sagt att varierad kost är bra och att det är nyttigt att äta mycket grönt i alla dess färger och former, både grönsaker och frukter, liksom bär.
Något som jag däremot märkt är att huskurer sällan hjälper.
Inte har de hjälpt ett dugg nu när vi varit sjuka i alla fall. Vi har nog provat det mesta från ingefära,lime, citron, kiwi, kryddor, téer och ja, name it!
Dessutom kan man nog skicka Mollipect så långt ögat når, då den är totalt verkningslös och meningslös.
 
 
Det är VILA som hjälper och att göra det man orkar och kan, i sin egen takt. Tids nog ger virus med sig, men det kan tydligen ta väldigt lång tid, beroende på vilket virus man fått.


Yes och med det säger jag hejs svejs tills vi hörs igen.