Hej på er ♥️
Igår ringde en gullig sköterska från Akademiska Sjukhuset och berättade att jag skulle göra en magnetkameraundersökning idag. Magnetkameraundersökningen gjordes i den nybyggda 100/101 huset och det var väldigt fint där✨
Skylten på dörren påminde mig om saker vi upplevt och upplever, då alla de 3 orden är välbekanta, men trots det kändes det bra att komma till sjukhuset. Jag är väldigt tacksam över att jag fått så snabb och proffsig hjälp
❤️🙏🏻❤️ Torbjörn körde mig och jag togs emot jättefint och jag kände mig väldigt trygg ♥️♥️♥️
Bemötandet var verkligen 10 av 10 👌🏻✨👌🏻
 
Vilken otroligt fin byggnad och det är så fint att bland annat cancerpatienter, vårdpersonal och besökande nu får uppleva och vistas i dessa nya fräscha, hypermoderna lokaler av hög standard👍🏻✨
Jag själv hade först ett samtal med en sköterska som kontrollerade lite olika saker inför magnetkameraundersökningen och då jag tex. är allergisk mot bland annat kontrastmedel, så kontaktade de min läkare som bestämde att jag inte skulle ha det.
Det finns lite olika kontrastmedel och man kan vara allergisk mot olika ämnen i de. I mitt fall vet man inte riktigt vad jag reagerar mot och då jag även är överkänslig mot kortison, vilken man brukar ge då man reagerar mot något, så, ja, kort och gott valde man inte ge kontrasten, vilken man egentligen brukar ge.
Jag äter Tavegyl och har alltid EPI PEN sprutor(adrenalinsprutor) till hands eller rättare sagt i handväskan, då jag är allergisk mot lite olika saker.
 
Hur som helst så fick jag byta om till en patientskjorta, låsa in min väska med alla värdesaker och knappa in en personlig kod så att väskan stod säkert i ett värdeskåp.
Därefter hämtades jag in till själva undersökningsrummet. 
Och med dessa ord i mitt hjärta så knäppte jag mina händer och blundade🙏🏻
Magnetkamerorna i det nya 100/101 huset på Akademiska Sjukhuset är högteknologiska, litet större än de vanliga och hela atmosfären och tanken bakom undersökningstillfället andades nytänkande👌🏻✨👌🏻
Miljön var på något sätt välkomnande.
 
Många kan uppleva undersökningen lite obehaglig, att det är trångt i apparaten osv. Jag är själv ingen fantast av denna undersökning, men vet ni vad, det gick hur bra som helst.
Mycket, tack vare den underbara personalen som frågade hur jag ville ha det och kom på egna lösningar vilka de också löste på en gång.
Sköterskan kom tex. på att jag kunde köras in åt andra hållet in i maskinen, vilket gjorde att undetsökningen kändes bättre för min del.
 
Man fick ha både hörproppar och hörlurar på sig för det blir ett ganska högt oljud när maskinen sätter igång och arbetar och tar bilderna.
 
Inne i apparaten finns ett fläktsystem och man har en larmknapp i handen vilken man kan trycka på om man vill något. 
Man får hela tiden information om vad som kommer att hända och personalen frågar gång på gång om det går bra.
Man har också hela tiden kontakt med personalen via ett högtalarsystem som finns inuti magnetkameran. Jag bad de tex. att stänga av fläktsystemet i maskinen för att på så sätt få det lite varmare och det ordnades på en gång. 
 
På magen fick jag ha någon form av matta med olika kablar, men det var bara skönt eftersom den värmde litegrann. 
Undersökningen pågick i ca 1h.
 
Inför besöket fick jag fasta 4h, inte bära smink, parfym, eller hårspray och inte ha några smycken eller glasögon på. Man får helt enkelt åka dit såsom man är 😊
 
Och nu är jag hemma igen och lilla Fire tittar nyfiket på mig
och lika ofta på den goda hamburgaren Torbjörn fixat🍔😋
Ha en fortsatt fin kväll och glöm inte att ta vara på varje liten stund ❤️❤️❤️❤️❤️ 
 
Kramis från lilla mig♥️♥️♥️