Hejsan alla fina ♡

Ja, jag måste bara börja med att tacka er allihop för era otroligt fina kommentarer.
Det berör mig och min lilla familj. Verkligen ♡
Många av er har också svåra sjukdomar och annat som ni kämpar med
och jag beundrar verkligen er vilja att orka och vilja följa vårt liv och vår kamp.
Det är så fint av er att dela med er av era tankar och ja, ta del av vårt liv och bli en del av livet och allt vad det innebär.
Tänk att kunna ge värme och omtanke, trots att man inte känner varandra.
Ja, det är äkta och ja, kan man bli mer tacksam.
 
Ja och livet bjuder på så mycket.

Caroline har fått sin 5:e omgång av cellgifter.Även denna gång fick hon maxdosen. Blodproverna har varit ovanligt bra sa de på onkologen. Man tar givetvis hänsyn till att Caroline får cellgifter, men ändå är de ovanligt bra , vilket är jättepositivt! De röda blodkropparna har däremot varit ett litet bekymmer.De minskar succesivt och ett tag var de på gränsen. De var nästan på gränsen om Caroline skulle kunna få denna maxdos, nu, denna gång, men de bestämde att det skulle hon få. De röda blodkropparna får inte gå under 100 och Carolines har precis innan denna cellgiftperiod kommit upp till 122.

Hon har haft det väldigt jobbigt denna gång. Illamående, irritation, huvudvärk, svåra smärtor i hela kroppen och ja, jättejobbigt helt enkelt. Men hon har kämpat på och vi med henne. Vi gör verkligen allt och lite till för att Caroline ska må så bra som det bara går.
Beröra och massera är väldigt skönt och kan distrahera smärta.
Att bara massera och smeka fötterna,huvudet eller händerna gör att kroppen slappnar av.
Det är inga svåra saker och kostar inget heller, så det kan alla fixa. 
Att lägga en värmedyna på magen är skönt.
Vår värmedyna pajade igår, liksom skrivaren..så ja vi var tvungna att åka och köpa en ny skrivare, då Caroline behöver det för sitt examensarbete. Någon värmedyna hittade vi dock inte.
Hmmm, får leta vidare.
Att erbjuda något att äta,ofta, trots att man mår illa.Bara lite är mycket , då man är svårt sjuk.
Att laga de rätter man vill ha och tycker om, underlättar.
Att ligga och mysa i vår stora säng och titta på datan tillsammans och skratta till roliga klipp eller plocka fram en TV så att Caroline kan ligga och titta på den i sängen funkar också.
Fika ute i solskenet.. ja då det var solsken thihihihiii
Pyssla i köksträdgården, där snart vita syrener blommar, då jag såg knoppar igår.


Här syns lite av rabarberna och jordgubbslandet. Runt jordgubbslandet har Torbjörn byggt en högre ram, där vi ska spänna fast ett nät över, så att fåglarna (ja,som finns i massor här) inte ska kunna käka opp alla jordgubbar. Där Caroline står, kommer det snart att blomma vackra blommor i blått och runtom det vita syrener. I de 5 pallkragarna( syns inte här då hela köksträdgården inte syns) ) odlar vi spenat,mangold,purjolök och olika sorters sallad, lite olika sorters lök, lite rödbetor,olika sorters ärtor,gräslök, dill,mynta, citronmeliss,smultron, persilja, koriander, basilika,lite morötter,olika sorters timjan och lite andra kryddor med mera. Oregano växer vilt lite här och där. Sen har vi gula hallon, körsbär och svarta vinbär också. Vid ingången till köksträdgården har vi en splajé och bland annat där planterade vi klockranka igår. Den är tänkt att slingra sig vacker runt spaljén.


Där bakom kan man skymta en liten annan spaljé av slyträd som vi trätt mellan gärdsgårdsstolpar. Där kommer det att bli fint då krikonträden blommar och vildrosorna likaså.Där är det också mysigt att sitta och ta en liten fika. Jag brukar ha lite sköna dynor på stolarna, men det skulle regna så jag fick ta in de.Ja, och där ser ni ju klockrankan på trädgårdsbordet. De hade vuxit jättemycket i sina krukor, så det var dags att plantera ut dom.
I köksträdgården är det mysigt att plantera både blommor och ätbart. Så lejongap, rosenskära , dahlia, akleja och lite andra blommor har också såtts och planterats som ska liva upp den annars så gröna.

Jag återkommer med mer foton när det börjar hända något och det ser lite sådär småmysigt ut i pallakragarna. Än så länge är det bara gräslöken som kommit upp och någon sort av timjan :)

Trots att vi inte bott här så länge, inte ens 2 år, så har vi ändå hunnit med väldigt mycket. Nere vid lagården och vid ett av de flera stora ekononimibyggnader, som finns här på gården, har vi en annan plantering, nämligen ett trädgårdsland. Där odlar vi potatis, ärtor, bönor,gul lök,squash,morötter,rödbetor,salladslök,jordärtskocka - Bakom spaljén vi byggt, ska jordärtskockornas vackra blommor få stöd. De  ser ut som stora solrosor när de blommar. Frampå spaljén ska bönorna få slingra sig. 
Ytterligare en liten blomrabatt håller på att utvecklas. Där finns lite höstaster, pioner och annat.När vi hittar en bänk eller något sådant så ska den också få stå här så att man kan sitta och njuta även här när solen ligger på.
 

Och bilden är tagen innan gräset var klippt.Lite stenar kring den här lilla rabatten kommer bli fint.
 
 

Fire sitter och vaktar :)) medans Torbjörn tar en fika i solkskenet.Där bakom kan ni skåda en byggnad vi håller på att göra iordning. Där förvarar vi ved, och annat.Funderar på om vi kan ha ett litet minimuseum i ett av utrymmena då vi har så mycket gamla intresanta saker.Ja, vi får väl se. Byggnader och utrymme för saker och ting ,finns det gott om på gården.

Javisst men just nu håller vi på att få ett nytt tak på huset. Åh, det kommer att bli jätte, jättefint!

Hur som helst.
Jag läste på nätet om att kött, kyckling och bladgrönsaker osv innehåller mycket röda blodkroppar..så därför har vi lagat hemmagjord kyckling kebab och lövbiff och ja allt möjligt.
Och sen det här med smoothies
Supernyttigt! Vi tar det vi har hemma. I förra inlägget skrev jag om den frysta förpackningen med superbär som havtorn,gojibär, björnbär,blåbär och hallon, det har vi i .. Sen har vi ofta i spenatblad, vilka innehåller mycket järn. Jordgubbar,mandariner, apelsiner, banan,citronmeliss och något nytt jag hittat ---->
Mullbär, ni ser mig hålla de i handen på den andra bilden.Denna påse hittade vi inne på Willys
Sen kan man ha i någon vätska för att allt ska blanda sig när man mixar allt, så denna gång tog vi (ananas, guava och äppel BRAVO) 
Supergott!! 

Javisst och sen har jag pysslat lite hemma. Älskar att småpyssla.
Vårt hem ♡
 
Det här med blommor och växter är kul. Funderar på en sak. Är det här humle eller kaprifol?

Ja och det här med mat och efterrätter och allt sånt är också kul.Jag har levt på näringsdrycker och soppor ett tag , men nu börjar jag smått kunna äta ganska vanlig mat, men bara en halv portion än så länge.
Caroline gjorde något väldigt gott igår.


En knäck rabarberpaj. Ojojojojjjj så otroligt god den var!!!
Här följer receptet 
Klicka på länken ovan, där det står receptet.
*Istället för grädde valde Caroline röd mjölk och vi hade äkta vaniljglass med chokladflarn till pajen.
Prova att göra den. Den var himmelskt god.

Ja och medans jag försökt skriva har jag fått avbryta och stänga av datorn och gå till Caroline, då hon känt sig risig.Just nu är det bättre igen, så jag provar att skriva klart.
Dagen efter att hon slutar med cellgifter och kortisontabletter och illamåendetabletter blir hon jättedålig.
Sen håller detta i sig i flera veckor och inte förrän veckan innan hon ska få en ny omgång cellgfter så är hon ganska OK. Det smärtar i fingerleder , muskler och ja hela kroppen. Hon blir irriterad av huvudvärken och det magonda som cellgifterna orsakar.Fryser och kokar om vartannat och ändå försöker hon ta sig an sitt examensarbete. 
Stackars älskade dotter.
Du är en kämpe utan dess like.
Mamma och pappa älskar dig så otroligt mycket och skulle så gärna se dig slippa alla smärtor ♡

Bilden tagen igår på väg hem med den nya skrivaren så att Caroline kan skriva ut sina papper.

En ny dag kommer och åter en ny.
Alltid med något nytt innehåll.
Knäpper mina händer i stillhet och ro och ber att morgondagen för med sig något väldigt positivt.
Ber att vårt älskade barn ska slippa ha ont.
Minns även er, alla andra, som kämpar och lider av smärtor och har det jobbigt.
Och slutligen tackar jag för denna dag och tackar för att vi får vara tillsammans.

Stor kram till er alla från oss alla
 




Lotta Åsman.

skönt att höra hur ni har det, även om livet inte är en dans på rosor för er just nu. Din klätterväxt är en kaprifol, och den kommer snart att dofta underbart. Kramar till er alla. 😘

Svar: Tjena Lotta ♡Tack snälla du och tack för att du talade om vad det var för växt. Den doftar helt underbart nu!!!Stor kramis till dig och familjen ♡
Paula Taxén

Ingela i Karlstad

Styrkekramar 💞

Svar: ♡♡♡ Tack ♡♡♡
Paula Taxén

Anonym

Så vackert du skriver och jag blir så ledsen av att höra hur dina tankar o önskningar går kring Caroline, ditt barn. Men ni har en vilja av stål o en omtanke i er familj som är unik, det vänder snart.

Anonym

Skickar en stor kram till dig och din familj!

Niina

Hoppas din flicka klarar av den hemska sjukdomen.
Caroline är ung och har livet framför sig.
Dina vackra bilder du lagt ut vill jag tacka för.
Allt gott till dig och din familj.
Sköt väl om er.
Kram från Niina i Finland.

Svar: Tack så jättemycket Niina ♡Kram från oss alla
Paula Taxén

Ingrid

Full av beundran för dig och din familj som orkar med att se allt det vackra och fina samtidigt som ni kämpar mot sjukdom. Önskar av hela mitt hjärta att ni får mår så bra som det bara går. En bamsekram till er alla

Svar: Tack ,vad snäll du är ♡Blir verkligen rörd av alla era fina kommentarer.Tack ♡
Stor kramis från hela vår familj
Paula Taxén

Maggan

Ni är en fantastisk familj med så mycket kämparglöd och ett positivt tänk det kommer man långt med. Visst är det positivt med trädgårdsarbete och pyssel med blommor och blad 🌷🌷, man önskar att det blev lite varmare bara. Tack för dina fina bilder och underbart skrivande i din blogg. Styrkekramar från mamman i Örebro

Svar: Tack och åter tack ♡Jag tycker du och alla ni är fantastiska som ger så mycket omtanke och kärlek ♡
Vi längtar också efter värmen, allt blir så mycket mysigare då.
Tack återigen för din fina kommentar ♡
Paula Taxén

Anna

Vilken rar person du verkar vara! Sådan omtanke om varandra.
Önskar av hela mitt hjärta att Caroline snart är frisk.
Så fina bilder och vad ni har planterat och sått. Vad vackert det kommer bli.
Kram! Anna

Svar: Tack, så snäll du är ♡Blir varm i hela hjärtat.
Ja nu blommar det överallt och tulpanerna tycks hålla sig också då det inte varit alltför varmt.
Kramar till dig med från oss alla ♡
Paula Taxén

Marie

Du skriver så fint, jag hoppas verkligen att allt ordnar sig till det allra bästa snart, att magen din blir bättre, och att sista cellgiftsomgången för Caroline snart blir avklarad. Njut av stunder ni mår bra, och lägg tråkigheter i ett kuvert och skicka bort dom😉.

Svar: Åh, tack ♡Sista behandlingsomgången börjar 10 juni..och sen så..
Ja, det är precis så..vi försöker göra..njuta av stunden ♡
Kramis
Paula Taxén

Elisabeth

Ett steg framåt två tillbaka, så har ert liv varit alldeles för lång tid, men tillsammans kämpar ni på. Tack vare den enorma kärlek ni har till varandra och "livets goda" kommer ni framåt, glädje och skratt mellan smärta och tårar, ni är helt fantastiska. Det gäller förstås hela familjen Taxen, ingen nämnd ingen glömd. Med tusen små steg (TUSS) framåt kommer man långt om man tar en stund i taget och det är ni proffs på!
Tänker på er !
Kram Elisabeth

Svar: Tack snälla fina Elisabeth ♡
Paula Taxén

Marie

Såg att du fått ryggskott och ville ha tips. Man kan hänga sig i en dörrkarm eller liknade och på så sätt dra ut avståndet mellan kotorna. Brukar hjälpa mej. Ligger man i psoa ställning, ska man ligga så minst 20 min, det är den tid det tar innan vätska börjar vandra tillbaka in i diskarna igen. Haft själv mycket besvär, så jag vet hur det känns, knivar i ryggraden😁 hoppas det blir bättre snart

Svar: Ok, jodå det har jag faktiskt provat.Ush, ja superjobbigt med ryggont.Låg i en sån där sträckbänk också då jag fick sjukgymnastbehandlingar, som jag gick på tidigare. Men tack ändå, jättesnällt av dig att tipsa om detta.❀◕ ‿ ◕❀
Paula Taxén

Anonym

Hej! Vi köpte vår värmedyna på Clas Ohlson och den är riktigt bra. /Anna

Svar: Ok, vad fint av dig att skriva och berätta det. Då ska vi kika där! Tack för tipset ♡
Paula Taxén

Ingela F

Hej Paula! Hoppas du mår lite bättre och att det dröjer innan nästa sjukhusvistelse.Hoppas också Carolin står ut med behandlingenoch att hon snart känner sig bättre,hon är så snygg i sin korta frisyr.Så fint ni har i trädgården.Det är så roligt att följa dina bilder för vi har ju tillbringat mycken tid de senaste 20 åren på er gård när vi träffat Yngve( som vi saknar mest hela tiden)Åkte förbi hos er idag när vi var till kyrkogården med en blomma till svärfar som skulle fyllt år igår.Så fint huset blev med det nya taket.Själv har jag tillbringat fyra dagar på hjärt-lungkliniken den här veckan eftersom mitt hjärta krånglat och även lungorna.Är undersökt från topp till tå och det är vätska i hjärtsäcken som ställer till besvär .Ska tillbaka om en mån så kanske de ska tömma ur men det satt lite krångligt till så de ville se om det minskade av sig självt först(Har två autoimmuna sjukdomar som troligen är orsak till det hela)Ja så är livet,det vet väl du allt om.Önskar dig och din familj en skön pingst Kram

Svar: Hejsan!
Haha, ja,det kan jag tänka mig. Min svärfar Yngve var en väldigt social och trevlig människa och nämnde någon gång att hans kusin Sören,ja att ,ni varit på besök, men det måste ha varit alla gånger då vi inte var där, under de 20 åren :)) Dig och Sören har jag bara sett 2 ggr under de 23 år som Torbjörn och jag varit tillsammans.1 gång på Yngves födelsedag och så på begravningen.Yngves andra kusin, Sölve och hans fru Inger, har vi ju däremot träffat desto mer. Han bor ju i samma lilla by.

Ush, det låter väldigt jobbigt det där :( med hjärtat. Hoppas verkligen att allt blir bättre för dig så att du och alla vi andra med för den delen, får en fin sommar med sol och värme att se fram emot ♡ Kram från mig och min lilla familj ♡
Paula Taxén

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress