Hejsan alla trevliga bloggläsare ♡♡♡

Tänk, nu får vi skriva 2017 istället för 2016.
Visst är väl det märkligt.
Pang,sa det bara, tillsammans med ett makalöst vackert fyrverkeri.
Japp, och snabbt gick det.
En siffra ändrades omedelbart efter att klockan slagit tolv på nyårsafton!

Men, trots att året är ett annat, så har väl inte så mycket hunnit ändras ännu.
Veden sprakar som vanligt och tur är väl det,
för vädret slog plötsigt om från +10 på nyårsafton till -10 idag.
Brrrr, ush vad kallt.
Iskristallerna gör sig dock vackra och bildar magiska mönster på lyktor
och fönster och ett vitt snötäcke pryder åter marken.
Vårt nyårsfirande började på Barkarby shoppningcenter, innan vi for vidare 
mot Stockholm.
Där inspirerades vi av askungeliknande skor, men då vi redan hade köpt
våra nyårskläder, så lade vi pengarna på en god lunch istället.
Ibland är det lika kul att bara titta, men inte köpa.
Blir betydligt billigare så thihihiiiii
Men äta måste man .
Och det är en viktig del i vårt liv, att hitta trevliga matställen med god mat.
Vi hittade därmed en mysig asiatisk restaurang inne på Barkarby outlet


Där serverades bland annat en jättegod buffé som bestod av sushi,
kinesisk mat och mongolisk mat
Jag höll mig till den kinesiska maten och sushin.
För 158 kr fick man äta precis hur mycket som helst och det gorde vi förstås.
Både dryck och kaffe ingick i priset...
liksom en god efterrätt med friterad banan och glass.

Nyåret för vår del blev helt, HELT fantastiskt

☆*◦.☆•💖.*`*•.☆☆*◦.☆•💖.*`*•.☆


Tack snälla Sturehof för den fantastiskt goda maten¸.☆¸.⭐️⭐️⭐️♡♡♡⭐️⭐️⭐️¸.☆¸.
bemötandet och servicen. Kan härmed utnämna er till den bästa restaurangen vi besökt hittils!

Vi bodde också på ett jättefint hotell, som vi bott på tidigare,
Haymarketbyscandic ✿❀❁•*¨✿❀❁•*¨`*•.✿❀❁•*¨`*•✿❀❁•*
Ett superfint hotell med supertrevlig personal.
Som en överraskning hade hotellet uppgraderat vårt dubbelrum till en av hotellets finaste sviter 
och det var verkligen en jättefin överraskning  .☆¸.⭐️⭐️⭐️♡♡♡⭐️⭐️⭐️¸.☆¸.
Stort VARMT och HJÄRTLIGT tack!
Tillsammans gjorde ni att vi lyckades slå cancerhelvetet på käften
och knäcka den, med all vår glädje och den kärlek vi även fick uppleva
och därmed få njuta av årets sista dag.
 

 
Vackra blomarrangemang prydde ingången till hotellet
Och ett gigantiskt pepparkakshus lyste upp när man steg in genom entrén.

Och rummet var ju så ooootroligt fint!!!
Uppdelat i flera sektioner med soffor och bord och sittgrupper och 
ett badrum i roseguld!

I denna mysiga svit njöt vi tills det var dags att göra oss fina och fara iväg i en taxi till Sturehof 
som endast låg 1 km bort.

Väl där, ja restaurangen var helt fullbokad, så det var tur att vi beställt bord långt i förväg, njöt vi till max!
Först började vi med en skaldjursplatå..bestående av en mängd läckerheter. 
Med halv kanadensisk hummer ,1/2 irländsk krabba,1 näve räkor,
4 havskräftor, 1 vildräka, en bit snökrabba,
1 Fine de Claire,1 Speciale de la Ronce,1 Speciale de Royale
(3 olika sorters ostron.)
Till detta lite olika sortes bröd och en mängd olika dipp och såser.

Ostronen svalde vi ner i ett huj, då smaken och konsistensen försvann tack
vare att man lurade hjärnan med en och annan skvätt av öl
och även att man lade på en omgång sås gjord av av vinäger, olika kryddor och rödlök.
Hej å hå och ja, så åkte då ostronet ner utan att man svimmade.
Har nämligen aldrig ätit ostron och hade mina förutfattade meningar,
men det gick ju hur bra som helst! 

Javisst sen var det dags för 3 rätters som började med

en hel korg av smörstekt toast .. och till det  en vacker tallrik med Kalixlöjrom,
rödlök och syrad grädde, en skiva citron och en dillkvist. 
Wow, vilken njutning.
Så enormt gott
  
Sedan kom nästa rätt, varmrätten och det var svensk oxfilé, med friterad havskräfta,
hummermajonäs och tryffel. Och det var en potatiskaka under köttet och en sky,
som var enormt god också.

Köttet ville jag ha ordentligt stekt..
Jag bad om, well, well done och det fick jag.
Är lite känslig för det där med rött kött, sen får det vara vilka regler det vill.
Och jag måste säga att man måste vara ett proffs,
om man lyckas steka köttet så perfekt, som det var gjort.
Precis i min smak, så att det blev välstekt,
utan att bli torrt, ja, då är man ett proffs!
Super, super GOTT. 

Avslutningen var fenomenal..

Vi bjöds bland annat på ett dessertvin,
vilket vi aldrig smakat och som passade perfekt till efterrätten.  
Om någon vill prova den så heter den:

Château Dereszla Nr 2901
Tokaji Aszù 5 Puttonyos, 2010
Ett ungerskt dessertvin, från vindistriktet Tokaj-Hegyalja 


Och ja, efterrätten, ja, den var suveränt god.
Olika smaker av choklad och en hallonmousse från himmelriket.

Ja, ni, vårt nyårsfirande och kulinariska resa blev en riktig tiopoängare och avslutades med ett 
underbart fyrverkeri vid tolvslaget, som vi kunde beskåda från vår svit.
Det nya året hoppas vi bjuder på nya spännande matsensationer och
och många roliga upplevelser.

Dagen efter njöt vi av en smarrig frukost på hotellet, i sällskap av ett trevligt par 
från Göteborg.
Trots att magsäcken var fullproppad så lyckades vi klämma in 
lite till hahahaaaa

Vi åt både det ena och det andra och fruskosten var riktigt smarrig
och innehöll allt man kunde tänka sig och höll väldigt hög nivå.
Ni vet både varm och kallmat och allt däremellan.
Det som var så bra också, var att den 
kunde avnjutas till klockan 12, då det ju varit nyårsafton och allt.

Lite fika på det thihiiiiiii

Hoppas att er nyårsafton var lika lyckad som vår
och att det nya året kommer att bjuda på allt underbart som finns.
Med de orden vill jag sända er en stor kram ❤◠‿◠) 
från mig och min familj 
 
Anne

Åh så roligt att ni fick ett så fint och lyxigt avslut på ett bitvis så kämpigt år. Nu önskar jag er allt gott under 2017!

Svar: Tack snälla rara du ❤️Önskar dig verkligen detsamma!
Paula Taxén

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress