September 🍂

Hejsan allesammans 🌻
 
Regnet vräker ner därute och kylan kryper in i huset så man får sätta på luftvärmepumpen och snart är det nog dax att börja elda med.
Blommorna får en rejäl rotblöta nu och kämpar nog både med regnet och kylan,men så fort solen visar sig, så stretar de sig envist upp och ger allt de har☀️
Höstrudbeckian eller om det är solbruden är i alla fall som vackrast nu 🌝
Likaså Clematis Warszawska Nike.
Otroligt vacker eller hur 💜
Vi har 3st. och två av dem är lila och den 3:e ser ut såhär
 
Namnet var lite speciellt så jag tog reda på lite fakta kring det.

Från början var denna klematis uppodlad av Stefan Franczak i Polen 1982. Warszawska Nike är ett monument över de 40 000 soldater som kämpade under andra världskriget, men speciellt tillägnad minnet av Warszawaupproret 1944. Upproret pågick i 63 dagar och 80% av staden lades i ruiner. Tyskar och polacker förlorade cirka 17 000 soldater var medan 200 000 civila fick sätta till livet. Resterande befolkning fördrevs till arbets- och koncentrationsläger. Staden skulle enligt Hitlers order jämnas med marken. När Röda armén slutligen befriade staden den 17 januari 1945 var över 90 % av byggnaderna förstörda.
 
När man tänker på det som står ,blir dessa vackra klematis än mer vackra och betydelsefulla 💖💜💖
 
I all fasa och allt elände, kunde något så underbart vackert kanske skänka en liten uns av hopp och glädje och det gör de verkligen här i vår trädgård med.
 
Rosenskärorna tittar också upp lite varstans i trädgårdsrabatterna 🌸🌸🌸
Och de otroligt söta Edelweiss som på finska har ett  vackert namn "Euroopan alppitähti" Europas alpstjärna blommar också just nu.När vattendroppar faller på blommorna så ser det ut som små silverpärlor.
 
Javisst och vad har hänt mer?
 
Jo, Torbjörn har gjort klart bordet med de coola bänkarna ,av stockar, som han hyvlat med mera och det hela blev superfint tycker jag👌🏻✨
Och här ser ni honom sitta och mysa när han kom hem från jobbet en dag ❤️❤️❤️
 
Nästa år får vi fundera på vad vi ska ha där mer..
Antagligen mer växter och träd..men kanske någon form av rök eller grillplats eller något sådant.
Bänkarna ska nog få ett varsitt fäll också, medan man sitter på där och som man sedan kan ta med sig in och ja, någon form av blomarrangemang får det nog också bli.
 
Jodå, den där vackra utsiktsplatsen ska nog utvecklats, för ni förstår, det är underbart att sitta lite varstans och se duvhökar flyga över himlen ,se rådjuren sakta smyga fram eller bara njuta av det vackra landskapet.
 
Japp och september månad har nu gjort sitt intåg på riktigt och dagarna går väldigt fort tycker jag. Dagarna blir också kortare och kvällarna tidiga. Då tänder vi ljusen som får kvällsmyset framför TV:n att förhöja trivseln ett snäpp extra.
 
Vänner ,ja det är alltid mysigt när de tittar in och hälsar på❤️❤️❤️
Häromdagen hade vi våra underbara vänner hos oss och 
det var en sådan där dag och kväll, som ger så mycket ❤️
Att bara få vara, sitta och prata, äta gott och njuta👌🏻👍🏻
Dessa vänner och Carolines barndomskompis, har vi känt i över 20 år!!!Fantastiskt❤️
De hade med sig en jättefin höstblomma i en hängande ampel som nu pryder vår entré och 
så en annan kul present som ska bli spännande att testa! 
Vi fick nämligen lite coola fiskeprylar 👍🏻
Nu kan vi snyggt fjälla vår fisk, enkelt plocka bort alla ben och sen också tvätta bort fisklukten med metalltvålen👏🏻
Den tar också bort löklukt från händerna.
 
Ja och på tal om att tvätta så beställde jag lite nya produkter som en liten present till Caroline och som visade sig vara hur bra som helst! Jag provade också dessa och blev även jag positivt överraskad.Jag som  tvättat ansiktet med en Shiseido ansiktstvätt i många år. Kanske dags att testa något nytt.
Här ser ni i alla fall produkterna .
Ansiktstgelen/tvätten och ansiktsvattnet
från La Roche Posay. 
Kronans apotek hade kampanjpriser på nätet, plus en extra 15% rabatt och då passade jag på 👍🏻
Jag köpte också en ansiktskräm från samma märke 
Ja och så har den första auberginen ramlat av sin kvist så då fick den följa med in från växthuset🍆Dessutom även lite olika sorters tomater och paprikor😋 
Ja, ni och därmed säger jag hejs svejs för denna gång med en rolig snap chat bild där det ser ut som att Fire sitter uppe på huvudet på mig thihihiiii
Men det gör han inte, för han ligger och sussar i sängen och drömmer om bättte väder😂
 
Kram på er 🌺🌺🌺
 
 
Susanne 😻

Hej fina Paula 🌹
Vilken händig man du har 💪🏻
Det syns verkligen att din familj trivs på landet.
Ett liv som passar er.

Önskar dig en skön härlig septembervecka 🍎🌽🥕🍅🥒🌶

Kram från Susanne 😻

Niina

Hei Paula.
Sittter och funderar på värdens gång.
Ute är det mörkt klo.är 20.55 finsk tid.
Har läst ditt blogginlägg, din man är en bra snikare som fått ihop en så
fin bänk på er gård..VI har här i Tallmo skogen en likadan men den börjar vara slut,då ungdomar är på nätterna dit och söndrar allt.
Talllmo är ett höghus område med 15-höghus.
Fire är så fin på bilden tycker jag.Men nu önskar jag dej ooch din familj en trevlig höst.
kramis från Niina i Finland.

Lajnda

Er trädgård är helt fantastisk! Lika fantastisk som hela er familj 😊 Vi har nyss tagit bort vår skog och plötsligt fått en stor plan yta på bra mycket mer än 100kvm. Sitter och "stjäl" massor av tips från dina bilder, fast eftersom jag ALDRIG förr ens snuddat vid en perenn så får vi se om några av de nya planteringarna ens överlever vintern. 😱Växthus är också beställt men tyvärr kommer det i november, så där får vi komma igång nästa år 😊 Stor kram till er alla! 💕

Lajnda

Er trädgård är helt fantastisk! Lika fantastisk som hela er familj 😊 Vi har nyss tagit bort vår skog och plötsligt fått en stor plan yta på bra mycket mer än 100kvm. Sitter och "stjäl" massor av tips från dina bilder, fast eftersom jag ALDRIG förr ens snuddat vid en perenn så får vi se om några av de nya planteringarna ens överlever vintern. 😱Växthus är också beställt men tyvärr kommer det i november, så där får vi komma igång nästa år 😊 Stor kram till er alla! 💕