Halloj allihop ♡
Japp här firas födelsedag då älskade Torbjörn fyller år och Caroline bakade en himmelskt god kaka igen!
En marängkladdkaka och den var suuuupergod!!
Japp här firas födelsedag då älskade Torbjörn fyller år och Caroline bakade en himmelskt god kaka igen!
En marängkladdkaka och den var suuuupergod!!
Med en klick grädde såg det ut såhär och dagen till ära drack vi även krusbärsdricka till.
Fire ville också vara med på ett hörn och det genom att slicka rent marängsmeten :))
Vill ni ha receptet?
Den kommer här :
125 g smör
1 dl strösocker
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 dl mjölk
Till marängen:
2 äggvitor
1 ½ dl strösocker
Gör så här:
Till kladdkakan
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna och rör lite till. Blanda vaniljsocker, bakpulver, mjöl och kakao och sikta ner i smeten. Rör i mjölk och bred ut smeten i en springform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Marängtäcket
Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en maräng. Caroline vispade med ellvisp och så länge att smeten typ droppade lite segt från de där löstagbara vispgrejsmojserna som jag inte riktigt vet namnet på. Börja vispa lite lugnt med elvispen och när allt socker är tillsatt kan man höja till högsta läget på vispen. Bred eller spritsa marängen ovanpå smeten ( Caroline bredde den bara) och grädda i 175 grader i ca 20 minuter.
Kladdkakan blir sådär lite krispig och god och marängen ovanpå riktig smarrigt knaprig och så smälter den i mun.
Prova gärna gör den här kakan, den är supergod och har man den precis 20 min i ugnen så blir den inte en sådär lös kladdkaka, utan lite fastare, vilket är perfekt, då marängen ligger på också.
Vill ni ha receptet?
Den kommer här :
125 g smör
1 dl strösocker
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 dl mjölk
Till marängen:
2 äggvitor
1 ½ dl strösocker
Gör så här:
Till kladdkakan
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna och rör lite till. Blanda vaniljsocker, bakpulver, mjöl och kakao och sikta ner i smeten. Rör i mjölk och bred ut smeten i en springform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Marängtäcket
Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en maräng. Caroline vispade med ellvisp och så länge att smeten typ droppade lite segt från de där löstagbara vispgrejsmojserna som jag inte riktigt vet namnet på. Börja vispa lite lugnt med elvispen och när allt socker är tillsatt kan man höja till högsta läget på vispen. Bred eller spritsa marängen ovanpå smeten ( Caroline bredde den bara) och grädda i 175 grader i ca 20 minuter.
Kladdkakan blir sådär lite krispig och god och marängen ovanpå riktig smarrigt knaprig och så smälter den i mun.
Prova gärna gör den här kakan, den är supergod och har man den precis 20 min i ugnen så blir den inte en sådär lös kladdkaka, utan lite fastare, vilket är perfekt, då marängen ligger på också.
Javisst och presenter ska ett födelsedagsbarn ha också och Torbjörn fick bland annat dessa sköna Shephard tofflor från mig och Caroline ♡ ♡ ♡
Och han tyckte verkligen jättemycket om dom
Dagen till ära har diillpionen slagit ut i blom
Dagen till ära har diillpionen slagit ut i blom
Helt magiskt vacker eller hur
Päronträden blommar också
Likaså har rapunkeln fått en ny chans efter att skogsmusen åt upp alla vackra blommor tidigare.
Men nu tycks den få vara ifred och skänka oss glädje.
Men nu tycks den få vara ifred och skänka oss glädje.
Önskar er alla en fortsatt fin kväll och vecka ♡ ♡ ♡
Kramis
Kramis