Hejsan underbara bloggläsare ღ ✿ ღ ✿ 

Ja, nu är sköna maj här och solen skiner så härligt på himlen och det är verkligen riktigt skönt väder ute. Gårdagen bjöd nog på minst 16 grader och kinderna förbyttes omdelbart från de daskiga gråa till sådär friskt rosenröda ni vet ツ  


April vädret var ju lika upp å ner som pyntet som hängde i påskriset thihiihiii. Hagel och regn avlöste varandra och det känns fint att det nu bytts ut till det här underbara vädret 

Och så fort vädret slog om ,blev det färgglatt i rabatterna.

Fjärilar av olika slag flyger runt och fåglarna sjunger fantastiskt ♩ ♫ ღ

Den här vackra tiden på året ( Valborgsmässoafton ) firar jag och min älskade Torbjörn bröllopsdag och det har hunnit bli 23 lyckliga år. Detta år är lite kul , för i juni har vi varit förlovade i 24 år och i oktober firar vi 25 år tillsammans ღ ✿ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ✿ ღ  Då vi gifte oss, döptes även vår älskade dotter Caroline ♡ ♥ ♡

*✨💕 ✿´ ÄLSKAR DIG SÅ MYCKET 💕✿´*✨

Lycklig

Och en ödmjuk och mycket snäll dotter har vi som kämpar på trots dagliga motgångar och svårigheter. Med ett stort leende far hon framåt utan gnäll trots att smärtorna gör sig påminda från både skruvar och metallplattor i hjärnan och i ryggen.En stor inspiration är hon. Den styrka hon besitter är nästan omänsklig och det är en ära att få vara denna vackra 180 cm långa dotters föräldrar.Med tårar rinnandes från kinderna mottog hon häromveckan Hyckerströmska Stiftelsens stipendium på 15.000kr!!! Det var en enorm överraskning för Caroline  ❤️Ni skulle ha bevittnat hennes glädje då hon sist av alla 17 stipendiater fick kliva fram och motta sitt stipendium Caroline kände sig så hedrad och rörd,liksom vi föräldrar över allt det vackra som sades.Tack alla ni som var med, styrelsen, styrelseledamöter, stipendiater och anhöriga, för den fina värme och omtanke ni visade och den varma hjärtliga glädje ni delade med er och delgav ossDelad glädje är verkligen sann glädje. I juni slutar den kurs hon går på just nu och då har hon läst 198 HP och till hösten har hon sökt att läsa en master på 2 år och kommer att ha  318 HP när hon är klar. Alltså över 5 års universitetsstudier !!
Förhoppningen är att kunna vara m
ed att påverka folkhälsan. Med en master kan man bland annat jobba inom Folkhälsomyndigheten i Stockholm. Då Caroline även studerat ledarskap och global hälsa ger det henne goda möjligheter att kunna arbeta som konsult. Med de erfarenheter Caroline har i bagaget kommer hon att bli en stor tillgång,den dag hon stiger in på arbetsmarknaden.
Cancer är en av våra största folksjukdomar och idag insjuknar minst var 3:e person någon gång under sin levnadstid. Hudcancer är den cancer som ökar mest, liksom lung och bröstcancer. Däremot har överlevnaden i cancer ökat, så även för hjärncancerpatienter.
I vårt Carolines fall,fortsätter vi tro på mirakel,fortsätter göra liv i livet och leva. En liten stund i taget och glädjas åt allt vackert,roligt och spännande livet har att erbjuda.Vi håller koll på nya forskningsrön,behandlingar och studier som görs både i Sverige och i andra länder och försöker dela med oss av det vi får veta till alla andra. Tillsammans har vi kämpat och tillsammans kämpar vi vidare👊🏻


Se så vackra blommor Caroline fick. Helt underbara!

Under Valborg fick Fire sällskap av Chino ( svärmor och hennes mans hund) då matte och husse firade Valborg på Sundbyholms slott.

Och som tack och grattis på vår bröllopsdag fick vi denna stora rosbukett!!!
Säger bara WOW 💖💖💖💖 Supertack!!!

Och vi bjöd på lite fika i solen

Och efter det ett glas rödbetsjuice

Ni förstår rödbetsjuice ( 3 kokta rödbetor, 2-3 apelsiner, 2 pressade citroner, en näve lingon och en bit ingefära) som mixas ihop, är dunder för hälsan. Särskilt blodtrycket. Det har en svensk professor kommit fram till, som forskat på inflammationer och mikrocirkulation. Mitt blodtryck sjönk mirakulöst, likaså Torbjörns!!
Prova gärna.

Japp och från det ena till det andra.
När vårvärmen sätter in så ska man passa på att ge näring till både gräsmattan, bär och fruktträd.
Gödsla är A&O


En metod som sägs vara bra för gamla fruktträd är att göra små hål runt trädet med ett spett eller liknande och därefter hälla näringen i hålen. Då tar trädet bättre upp näringen. Yngre träd och buskar kan man bara ströd över lite näring på jorden och sedan mylla ner det i jorden. 
 
Det är så kul att se vad som händer, för varje dag, för det händer alltid något nytt. Pionerna är på gång nu. 

Och i växthuset frodas sallat med mera


Blir så lycklig över att vintersådden blev så lyckad. Det ska vi därför fortsätta med. Snart kan man pantera ut dillen och persiljan med mera, ut i pallkragarna. Smidigt eller hur.
Och spenaten som såddes i pallkragen på vintern och hade ett skyddande plastlock över sig, lyckades också fantastiskt bra. Nu växer de och blir bara större och större, i skydd av väder och vind.

Något som däremot varit svårt att skydda är tulpanerna. Är det inte de högljudda fasanerna som sprätter och far i rabatterna, så är det haren, rådjuren eller ja, just det skogsmusen! Enbärskvistar, kaffesump och blodmjöl, allt klarar den. Hmmm..
Men ,det är ju alltid kul när man får lite fint inomhus istället. Den söta tulpanen, som skogsmusen bitit av, gjorde sig vacker i en liten vas.

Javisst och nu säger jag god fortsättning på onsdagen med den här bilden och hoppas ni får en härlig vecka i det vackra vädret.

Kram kram från lilla mig och familjen ♫ ✿ღ✿♫•*✨•✿ღ✿.♫*✨
MH

Först och främst Stort grattis till er fina dotter. Hon är ju en pärla av guld som klarat av så mycket trots den otäcka sjukdom som hon fick. Ni kan va så stolta över denna fantastiska dotter.
Som alltid är det du skriver så fint och man får tänka att ja det finns så mycket saker som vi kan va tacksamma över trots sjukdomar och annat trist.
Fina och härliga foton, du har gröna fingrar Paula. Vi har det så blåsigt på Österlen och stormvarning i morron, så då får man hålla i hatten.
Kram till er från mig/MH

Svar: Tack snälla rara du💞Det är precis det som är så otroligt och som
vi med flera förundras över hur
Caroline trots sin svåra sjukdom,kan
bemästra universitetsstudier på så hög nivå.
Man måste ju beakta att de op.bort så stor
del av själva hjärnan och det man op.
bort, bland annat är en del av minnescentrat, med mera.
Det är mer än helt otroligt😵
Tacksamheten och glädjen över livet
och att få finnas till är en insikt som många får
erfara.Att glädjas över det lilla kan vara svårt,men
inte då man fått känna på insikten om att allt plötsligt kan förändras.Då
om någon gång påminns man om livets början och slut🙏🏻
Tack för din värme och omtanke❤️Hoppas allt är bra med dig också
och livet där i vackra Österlen🤗Önskar dig allt gott och en fortsatt
vacker dag och vecka❤️Kram från hela familjen👨‍👩‍👧

Paula Taxén

Susanne 😻

Hej dina Paula 🌹
Tack för vackra bilder och vackra ord.
Förstår er lycka över er vackra starka dotter.
Är du själv förälder gör man det, och känner i sitt eget hjärta hur känslan känns.
Har själv två döttrar, 29 och 24 år.
En är lärare med 460 HP i sin ryggsäck, den andra är sjuksköterska med siktet inställt på barnmorska eller intensivbarnsjukaköterska.
Läste mig själv aldrig till någon högre utbildning utan nöjde mig med att vara laboratorietekniker.
Heder åt våra ungdomar som vill framåt och förändra Världen.
Ännu en dag med sol ser det ut att bli, härligt, bara att njuta oc leva i nuet.
Ha' en fin dag Paula.

Kram från Susanne 😻

Svar: Hej gulliga Susanne🙋💞Tack själv över att du lämnar en hälsning🤗Ja,den där glädjen och omvälvande stunden då Caroline klev fram gråtandes,då hon mottog stipendiet,det är ett minne för livet.Caroline har under sin korta tid här på jorden gjort så mycket för så många och nu fick hon själv,känna den enorma kärlek,omtanke och uppskattning som delgavs henne. Och det kom upp så många minnen,ja allt möjligt och vi föräldrar ,ja det är klart att vi som står Caroline närmast, vet vilken heroisk insats hon gjort. Inte ens alla läkare trodde detta var möjligt.Men hon har ju bevisat gång på gång att en människa klarar mer än den själv tror💪🏻Att få vara med i de här speciella stunderna i livet då någon blir uppmärksammad och få ta del av det ,ja det är underbart❤️Caroline kände sig så uppvaktad och fylld av all värme som strömmade från alla möjliga håll.Man hade verkligen ansträngt sig att göra allt till en stor överraskning och det är ju då som det blir så helt fantastiskt.Ett minne,verkligen för resten av livet❤️Att ha kunnat studera och fortsätta studera på universitetet trots operationer,cellgifter och strålning och nya operationer,är inte bara duktigt,det är en inre livsvilja och kämparglöd som är otrolig👊🏻💪🏻Det ger också hopp till andra i liknande situationer och svårigheter i livet.Inte bara cancer och sjukdom sätter käppar i hjulet utan även många andra livssituationer.Härligt att även dina döttrar valt att studera👍🏻👌🏻👏🏻och fint att de valt dessa yrkesval som de gjort för det tycks alltid vara brist på personal inom både sjukvården och skolan.Utbildning idag är nyckeln och många gånger helt nödvändigt för att kunna få ett arbete.Ju mer utbildning och ju mer erfarenhet man skaffar sig desto större chanser har man att lyckas.Många byter bana och påbörjar en annan utblldning,då jobben lyser med sin frånvaro och många,även mina vänner har under årens lopp samlat på sig många högskolepoäng,men ännu inte fått jobb.Det är en tuff arbetsmarknad.Caroline hade först tänkt läsa antingen till läkare eller psykolog,även dessa 5 åriga utbildningar.Men valde att satsa på enfolkhälsofrämjande utbildning,så att hon via kommun och landsting eller myndighet ..tex. Folkhälsomyndigheten som samarbetar med bland annat Socialstyrelsen,kan vara med och påverka detta. Så nu väntar ytterligare 2 års universitetstudier för att ta en master.Förhoppningsvis går det lika bra som de 3 andra åren,och gärna utan operationer,cellgifter och strålning🙏🏻Solen skiner här också,men det blåser kallt.Önskar dig en riktigt härlig dag och vecka🤗Snart är det helg igen🍃🌷🍃Kram från oss alla💞
Paula Taxén

Susanne 😻

Hej fin Paula 🌹
Den prestation er Caroline har gjort är unik.
Hon har verkligen kämparglöd,
Kommer att bli en stor tillgång och inspiratör på arbetsmarknaden.
Glädjen och lyckan att få vara förälder får man bevara i sitt hjärta.
Det stöd och den närvaro ni har skänkt Caroline genom åren har hjälpt henne i sitt tillfrisknande och viljan att trots sjukdom och svåra operationer att komma vidare.

Härlig tid vi har framför oss nu.
Ser fram emot fler vackra bilder från er underbara trädgård, förstår att du hämtar mycket kraft och inspiration där.

Ha' en solig varm och härlig helg ☀️☀️☀️👨‍👩‍👧

Kram från Susanne 😻

Ser ut att bli en härlig dag idag, ska träffa och stötta en vän som blivit sjuk

Svar: Hej igen gulliga du🤗💞Återigen,varmt tack för dina fina kommentarer💞Så otroligt vackert du skriver❤️Hjärtligt tack❤️❤️❤️Vädret var verkligen varmt igåroch solen brände den omtåliga hudenoch därför har man en stopplykta tillsnok nu😆😆😆Idag var vädret något helt annat och i nästa vecka väntas tillochmed snö😬Men det är förhoppningsvis en kortvarig historia.Vore synd om allt det som kommit upp i rabatterna förfryser.Potatis med mera får därför vänta med att komma ner i jorden.Önskar dig en fortsatt fin helg och hoppas att solen återvänder fort👍🏻Kramisar till dig från oss 4❤️
Paula Taxén

Elisabeth

Grattis, grattis och återigen grattis- till allt! Så många trevliga saker. Glad för er skull efter allt som hänt er de senaste åren. Helt otroligt att Caroline med allt hon varit med om klarar att gå så med flaggan i topp och göra så himla bra resultat, roligt att hon blivit uppmärksammad med ett stipendium. Jag blir stum av beundran. En riktig kämpe och glädjespridare av stora mått är hon vet jag men också att både du och Torbjörn har så många goda egenskaper så det är klart att Caroline fått ärva era goda gener. Ni ska och får vara sprickfärdiga av stolthet för er fina dotter ! Alla ni är så måna om varandra-hela familjen. Ni har verkligen förstått vad som är viktigt i livet!
Solen skiner, våren är här med allt det vackra men även då med besvär av pollen. Jag och många med mig är drabbade. Blir så erbarmligt trött under den här pollenperioden, känns som jag missar mycket av det vackra. Men det finns hopp! Igår tog vi en premiärtur med vår cab och jag kunde då känna att det luktade vår, gödseldoft från åkrarna. Ingen tvekan det luktade vår-försommar. Luktade iofs inte gott men glad blev jag-luktsinnet börjar komma tillbaka- då finns det hopp. Har dragits med allergin länge i år, började efter påsk men snart är den över för i år. Är glad för det.

Kram till hela familjen !
Elisabeth


Svar: Åh, men tack snälla Elisabeth💓🙏🏻Så fint du beskriver allt och vår familj.Blir verkligen rörd av dina ord💟Tack snälla rara du!Vi är bara enkla vanliga människor,som lever på landet och försöker skapa liv i livet✨och känna tacksamhet över små ting.De små tingen här i livet,kan ofta bli förbisedda,men om man tar sig tid att se småfåglar brösta upp sig och vakta sin fågelholk från andra fåglar, samtidigt som en operett av vacker fågelsång ljuder genom trädgården🐦🎶Eller nyckelpigan 🐞 som möter en parad av myror på sin morgonpromenad.Djuren,ja både de stora och små,i luften och på marken har också prövningar och blir lätt utsatta för påverkan av människan.Att stanna upp, och att få uppleva naturen så nära,såsom vi gör,det är fantastiskt.Det ger också ro,inre harmoni och styrka.Men liksom allt här i livet så måste man aktivt se och lyssna och önska ta till sig det som finns runtomkring oss.Det vackra behöver inte vara stort,det kan vara så litet,men behållningen kan vara så mycket större.Härligt det låter med cab-turen🏞Synd att du är allergisk men prova att byt ut allergimedicin om du äter någon sådan, mot en annan. Det kan hjälpa.Hoppas verkligen att du snart blir bättre💖Kramar till fina dig, från oss allihop👨‍👨‍👧
Paula Taxén

Niina

Grattis,Onnea tiller fina dotter .
på hennes stora dag.

Hoppas ni alla där mår bra .

Niina

Svar: Tack så jättemycket🤗❤️Vi mår bara bra,tack.
Hoppas det är bra även med dig🙏🏻
Kramisar från oss👨‍👩‍👧
Paula Taxén

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress