




GoâkvĂ€ll!
Jag var pÄ Maxi i Olofström i Blekinge hÀromdagen. DÀr hade de provsmakning pÄ KronfÄgels kycklingköttfÀrs i en taco-variant, och jag fick ocksÄ 2 benbitar i munnen. Det gör ju inte att man blir sugen pÄ att köpa deras fÀrs precis. Hade för brÄttom för att hinna klaga, men kommer att kontakta KronfÄgel om detta.
Jag har jobbat pÄ Lagerbergs Kyckling (samma bransch som KronfÄgel) för ett antal Är sedan. Att man fÄr ben i fÀrsen eller andra produkter har inget att göra med hur djuren har det, utan det Àr maskinerna som Àr dÄligt instÀllda och personalen som inte hÄller koll pÄ detta ordentligt.
Trevlig kvÀll. /Anette
Moi.
Hemskt att det finns sÄna saker i maten dÄ man köper dem .
Jag och min man köpte för nÄgra mÄnader sedan en djupfryst Findus
förbakning innehÄllde pytti-panna som vi lagade,nÀr vi Ät sÄ fick han en blÄ bit pÄ sin tallrik,jag en gul.
Maten Ät vi upp ,men innehÄllet av bitarna satte vi i ett brev med adressen till kontoret i helsingfors eller var det i Vanda.
Tillbaks kom ett brev att vi fÄr söka samma produkt frÄn samma
butik eller pengarna bort.
Men vi valde pengarna i stÀllet.
Dagen har varit regnig och kylig som tur har det int kommit mer snö.
Kramis frÄn/ Niina i Finland.
Beklagligt att du hittade ben i kycklingen, men det har ingenting med hur kycklingen behandlades nÀr den levde. Kycklingarna styckas maskinellt och troligtvis var det nÄgot fel dÀr som gjorde att ben följde med i köttet. Kyckling mÀrkt med Svensk FÄgel-loggan föds upp under strÀngare regler Àn djurskyddslagen. Förutom kontroller frÄn djurskyddsinspektörer kontrolleras att gÄrdarna Àven följer ett speciellt djuromsorgsprogram och smittskyddsprogram. Du kan lÀsa mer pÄ www.svenskfagel.se
Hej Paula!
Verkligen trÄkigt att ni har rÄkat ut för detta! SjÀlvklart förvÀntar man sig inga ben i kycklingfÀrsen. VÄr personal ska kÀnna igenom kycklingbitarna innan de mals, men den mÀnskliga faktorn gör tyvÀrr att vi vid enstaka tillfÀllen kan missa detta. Att det Àr kycklingben i fÀrsen har dock inget med djurhÄllningen att göra, dÄ kycklingarna bedövs och avlivas innan de styckas.
Ă
terigen beklagar vi det som hÀnt. Vi hoppas att du fortfarande har ett förtroende för vÄra produkter. Kontakta gÀrna vÄr konsumentkontakt för att fÄ en varucheck. Mvh Janneke pÄ KronfÄgel
Klockan Àr vriden, tillbaka. Hade gÀrna önskat det var pÄ andra hÄllet, Àr ju ingen höst och vintermÀnniska, fast jag vill ha advent och jul i alla fall.
Obehagligt med fÀrsen, jag köper pÄ Ingelsta kalkon, kalkonfÀrs om vi vill ha kött, i princip har vi skippat allt kött och min mage som brÄkade Àr mycket bÀttre. Har sett ett antal gÄnger hur de kört med stora lastbilar fullpackade med höns till slakt, det gör ont i mig. NÀr jag hör gristransporten komma och de skriker nÀ det ogillas verkligen.
Har inte nÄt emot att folk Àter kött det Àr upp till var och en, men om man tÀnker efter, hum, hum, hur sköts detta egentligen.
Djuren som ska ivÀg pÄ slakt blit stressade och det mÀrks med stor sannolikhet pÄ köttet ocksÄ. Jag har varit ICA handlare i mÄnga Är och vi köpte halva grisar till butiken och styckade sjÀlv, upptÀckte ofta blÄmÀrken pÄ djuren, med vilken rÀtt har vi att behandla detta levande sÄ illa, nÀ ju mer jag tÀnker pÄ det ju bÀttre att vi skippat köttet. Man kan göra sÄ mycket gott med grönsaker, t ex till pasta med alla möjliga grönsaker och toppar med tomatsÄs.
Kram och ha en fin söndag frĂ„n Ăsterlen/MH