22 september 2017

Fredagsfunderingar🙄

Allmänt

Tjenixen alla sköningar 💕
 
Fredagen är här och ute brummar pansarvagnarna förbi!
Jomenvisst,du läste rätt.
Det är militärövning och tusentals soldater far fram
i skogarna och på de små grusvägarna,som ju knappt håller ihop.
Känns overkligt och obehagligt på något sätt.
Det brukar annars åka traktorer och vanliga personbilar förbi här och kanske en å annan fartdåre, men karavaner av pansarvagnar, nej det har vi sluppit.
Tänker mig att,visst, det är säkert bra att varje land har ett försvar och att försvaret får möjlighet att träna samarbete osv.osv. Men det är läskigt att se dessa gigantiska fordon fara fram, där unga killar med vapen skrattandes tittar fram och förstå vilken enorm förödelse dessa fordon kan ställa till med,om det inte är övning.
Det känns som sagt overkligt.
Önskar att människor kunde leva i fred och visa varandra respekt och omtanke 🙏🏻
Se, den vackra "Romance" rosen blommar igen🌹
 
Tänker vidare.
Hur kan det vara så svårt att visa och även få kärlek,då vår värld ju har så mycket vackert och fint att erbjuda?
Givetvis finns där ju också många svårigheter vilka man på olika sätt tvingas ta sig igenom. Både i den egna lilla familjen, i samhället och i länder världen över. 
Men kärlek, varför är det så svårt att visa kärlek❤️
 
I och ur kärleken växer ju nämligen allt det som hatet aldrig kan ge. 
I och ur kärlek, växer,omtanken,medlidandet,förståelsen,
tilliten,respekten och medmänskligheten.
Alla de bitar som behövs ❤️
 
Nej, jag kan helt enkelt inte förstå, att trots att vi har så enormt stora och svåra åtaganden framför oss,såsom att ta hand om vår värld, miljön framförallt och vattnet som håller på att ta slut eller är så förorenat,så att alla snart går och dricker vatten ur PET-flaskor, så väljer vi lägga resurser på sådant som gör allt detta än värre.
Vi behöver mer pengar till forskning som leder till att vi en gång för alla kan bota det som verkligen hotar vår levnad..nämligen cancer och andra sjukdomar.
Det behövs också kunskap och vilja för att verkligen vilja utrota svält och fattigdom och andra lidanden och katastrofer.
Vi behöver helt enkelt omprioritera och lägga mer fokus och resurser på det som förenar oss och på det som är viktigt och därigenom skapas mer kärlek till och från varandra❤️Vi behöver bara påminnas och återigen lära oss vad kärlek innebär ❤️
Varför istället välja att hata och kriga och slå människors liv och omvärld i spillror. Förstöra allt det vackra kulturella och historiska, som en gång byggts upp.
Hem och hushåll raseras och människor tvingas på flykt,
med några få ägodelar och med de kläder man bär på sig, vandrandes, bort från det onda, i hopp om en bättre värld någon annanstans.
Vad tjänar allt detta till?
Vi människor sägs ju vara kloka,men är detta klokt?
Om vi inte förstår att kärleken till varandra är den väg vi måste gå,ja vart ska vi då fly den dag vi själva blir drabbade.Då vi själva behöver hjälp.
 
Människor idag är så ensamma att de knappt vet vem grannen är. Man kan dö i sin ensamhet,trots att det bor fullt med andra människor runtomkring.
Vi är rädda för varandra och skyndar oss bort, om någon tilltalar oss och sätter oss gärna så långt vi kan ifrån varandra ,när bussen och tunnelbanan drar iväg.
Bråttom bråttom,alltid på väg någonstans.
Med istoppade hörlurar slipper vi påträngande frågor och 
med en säker hand knappar vi på våra mobiler, istället för att tala med varandra.
 
Kärlek, vart finns den❤️
Jodå, den finns härhemma och säkert i andra hem och stugor också.
Men nog funderar man ofta på 
VART är vi på väg?
 
Varm kram från lilla mig❤️
 
MH

Mycket kloka ord från dig Paula, här är så mycket ondska så det gör ont. Varje dag läser man om skjutningar, våldtäkter och bilbränder ja jag minns knappt allt. Som du säger vänlighet kostar ingenting och människan behöver det varje dag.
Från det ena till det andra så snygga glasögon du har, väl det finns så vi kan se det vackra som trots allt finns också och det är härligt.
Fin helg till er alla. Kram från Österlen/MH

Paula Taxén

Varmt tack rara MH ❤️
Ja,tidningarna är fulla av elände och det finns mycket lite skrivet om något positivt som hänt🙁Det ena inlägget är värre än det andra och så fortsätter det tidningen igenom.Det är skrämmande.
Tack igen,ang.glasögonen.
Jag känner mig också nöjd med de och det bästa är att man ju ser lite bättre 👍🏻
Som du säger,finns så mycket vackert runtomkring oss med✨och det vill man ju inte missa.
Här regnar det trots utlovat bättre väder men, jag har ont i munnen efter visdomtands-operationen och ligger i sängen🤒Önskar dig en fortsatt jättefin helg och sänder kramisar från lilla mig
och min familj💕💕💕

Susanne 😻

Hej fina Paula. 🌹
Här är det oxå grått och fuktigt, men bättre väder imorgon sägs det.
Jobbigt med tanden, men nu är det gjort, borta och kommer inte tillbaka.

Otrevligt med pansarvagnar, de invaderar Nyköping nu, undrar om vi behöver ett försvar, eller ska det se ut på annat sätt.

Omtanken är den bästa av tankar, och den behöver vi slösa mer med tycker jag som du.
Blev vänligt bemött i går.
Jag har haft problem med min shunt i huvudet en tid.
Undertryck och för lite hjärnvätska, hjärnan kokar kan man säga.
Var på akuten hela förra tisdagen, och den läkaren som tog hand om mig där, ringde igår och frågade hur det gått för mig, om Neuro på KS Solna haft tid med mig, och att hon tänkt på mig och undrat hur det gått, sånt värmer när man inte mår bra.
Och ja KS har hjälpt mig, fick komma med en gång, så nu är det bara att vänta och se om det blir bättre.

Ha' en skön helg och krya på dig.
Kram till dig från Susanne 😻

Svar: Hej fina du👋🏻💕🌺Ja,det är ett riktigt blötväder🌧Härligt att det vankas varmare väder igen.Min man har röjt sly i skogen idag och tyckte att det var skönt att komma in igen👍🏻Ja,det var bra att bli av med visdomstanden,men jag har rejält ont och kinden är som en golfboll.De där pansarvagnarna är tydligen lite varstans😬Hoppas de aldrig behöver användas på riktigt🙏🏻Så fint att höra att du blivit väl omhändertagen och att du nu får hjälp på KS✨Jag hoppas verkligen att du får den bästa tänkbarahjälp där ❤️Det är ju allvarliga symptom du har.Tycker verkligen så synd om dig.Hoppas och ber att du snart får bli bättre🙏🏻🙏🏻🙏🏻Varm hjärtlig krya på dig kramfrån mig och min familj till fina snälla dig ❤️❤️❤️
Paula Taxén

Susanne 😻

Godmorgon fina Paula 🌹

Än så lyser solen med sin frånvaro, fuktigt, grått men varmt här i Nyköping.
Men än är klockan bara 8.00.

Krig hoppas vi att vi inte får uppleva nära inpå, det är så främmande för oss här där vi bor.
Min dotter jobbar som lärare och undervisar nyanlända, vilka trauman...
och rent vatten i kranen är en självklarhet för oss, men processen är lång från grundvatten till dricksvatten, vet ju jag som jobbar med vatten.

Jag hoppas din mun mår bättre idag, tar nog ett par dagar innan svullnaden lagt sig.

Mitt huvud tar minst en vecka innan jag känner någon märkbar skillnad, shunten är omställt att släppa ut mindre likvor, så att mer förhoppningsvis stannar kvar i ventriklarna.
Nu går jag omkring med svindel och en känsla av åksjuka nästan hela tiden.
Obehagligt

Vi som är sjuka finner tröst och stöd i varandra, en känsla som är helande på ett oförklarligt sätt.
Och det är väl det som gör att man orkar vidare.
Kämpa på inte ge upp 💪🏻💪🏻💪🏻

Ha' en skön söndag med familjen, och vi får hoppas att vi får se lite sol. 🌞
B
Kram till dig från Susanne 😻

Ha'

Svar: Godmorgon rara du❤️Ingen sol i sikte här heller🙄Hoppas den kommer som de utlovat👍🏻Det där med vatten blir nog en av de knepigaste utmaningarna i framtiden.Enligt WWF saknade över 1,1 miljarder människor rent vatten 2005. Undrar hur den siffran ser ut idag?Funderar också ofta på den mängd klor som tillsätts i vattnet för att man ska kunna dricka det.Vad bidrar kloret till, i det långa loppet.I Indien och i många andra länder, där bomull odlas, dör ju människor sorgligt nog alldeles,alldeles i för tidig ålder, då de arbetar med just klor.I gigantiska baljor och betonglådor tvättas/bleks våra fina blusar och skjortor.Endast en liten del ,mindre än 1% använder sig av ekologisk odling och många miljögifter faller rakt ner i vattnet.Det är riktigt skrämmande att vi använder vatten så lättvindigt och inte förstår att det är en bristvara.Golfbanor glänser,medan många stackars kvinnor,dagligen balanserar och bär tunga lerkrukor på huvudet,på grusiga torra kilometerlånga vägar.Tack,ja,jag hoppas också att smärtan avtar.Något bättre idag,dag 3🙏🏻men fortfarande jobbigt.Läser det du skriver och imponeras av din styrka💪🏻Blir samtidigt så glad för din skull att de funnit ett sätt och något som kan hjälpa dig🙏🏻❤️Varje timme minut och sekund ska dock levas och i dessa blir innehållet så varierat.Ena stunden kan det kännas ganska OK,för att i nästa vara nästintill outhärdligt.Varje människa har så otroligt många egna erfarenheter på dessa situationer.Det känns så fint att du skriver att sjuka kan känna tröst i varandra,men även de som är friska kan få lättare att förstå hur en vardag kan te sig. Våra liv är så olika,men många gånger ändå så lika.Att få känna stöd och tröst hos de som vill förstå är så otroligt vackert❤️ Att veta att man inte är ensam.Trots att det hela kan utspela sig såhär i cybervärlden,så kan ord,medkänsla,medlidande,omtanke och kärlek ändå sändas❤️Allt det stöd vi får och fått under Carolines sjukdom,det får mig tårögd❤️Det är KÄRLEK med stora bokstäver.Sänder dig gigantiskt mycket krya på dig kramar och önskar så att du får må bättre och bättre för varje dag som går❤️❤️❤️Varm kram till fina dig från lilla mig❤️❤️❤️
Paula Taxén

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress