Hejsan😊
 
Trots att förkylningen sitter i och kroppen blir mör av att snörvla och hosta vecka efter vecka, sĂ„ var gĂ„rdagens tripp till GrĂ€nbystaden i Uppsala jĂ€ttemysig. Vi spenderade en trevlig dag tillsammans, Caroline och jag. En sĂ„dan dĂ€r riktig mamma och dotter dag ♄❀❀❀♄
Vi började med att Àta en KANON SMARRIG buffé pÄ
OŽlearys  och för endast 249 kr kunde man Àta hur mycket mat som helst, bÄde varm och kallskuren och det ingick efterrÀtter ocksÄ..i mÀÀÀngder och allt var bara sÄ himla gott!!
Ett riktigt trevligt stĂ€lle med jĂ€ttetrevlig personal ,sĂ„ det hĂ€r stĂ€llet kan vi verkligen rekommendera🌟🌟🌟🌟🌟
Efter att vi njutit av maten sÄ skulle jag köpa ett par kavajbyxor pÄ HM till den passande kavajen som jag redan köpt sedan tidigare och Caroline handlade ett par supersköna vÄrskor. 
Magen stod Ät 4 vÀderstreck efter all mat och man fick kÀmpa med att fÄ igen knapparna.
Och sen, ja, vad sen? Jo, sen började överraskningarna X flera och vad det innebÀr fÄr ni veta mer om den 30 april. PÄ ValborgsmÀssoafton med andra ord!
VÄr lilla 4 benta parvel Fire, har ocksÄ lyckats fylla 6 Är mitt i allt och det firade vi med lite presenter och ny mat till honom.
De söta matskÄlarna köpte Caroline pÄ ArkenZoo i Stenhagen i Uppsala.
Blommor Àr ocksÄ gulligt nÀr man fyller Är och Fire som Àr en pojke, fick en söt bukett scillor, som precis börjat blomma. Den söta lilla mini-Rörstrands kannan som jag en gÄng i tiden köpt pÄ en AntikmÀssa, blev en perfekt vas.
PÄ ICA MAXI i Stenhagen har de vÀldigt vackra fiskar som simmar lugnt omkring i ett stort akvarium och jag tÀnkte att de kanske tycker att det Àr lite kul om man gÄr fram till de. Det gjorde de verkligen! Alla ville simma  fram och hÀlsa.
HÀr hemma vÀlkomnas man av fröplantor som brett ut sig i halva huset hahahaaa. Lejongap,petunia,paprikor, tomater,pÄfÄgelblomster, anisisop och stjÀrnöga, Àr de som Àr mest pÄ hugget.
Andra ligger i startgroparna, sÄsom olika sorters lobelia, hÀngpetunia och alpaster.
Även utomhus, i kallvĂ€xthuset har frösĂ„dderna tagit sig.Fröna och sĂ„dden av Alpastern Ă€r inte i kallvĂ€xthuset, utan bilderna hamnade bara bland de andra.Av min fina vĂ€n Milka, fick vi nĂ„gra fröer förra Ă„ret och jag kom fram till att de ju mĂ„ste heta PurpurklĂ€tt. De liksom jĂ€tteverbena, pensĂ©, olika salladsorter och lite annat, Ă€r dĂ€remot ute i kallvĂ€xthuset.
Sommartiden Àr hÀr och klockorna har stÀllts fram 1 timme och det blir bara vackrare och vackrare ute i rabatterna ju lÀngre tiden gÄr.
Blomkrukor och blomlÄdor har fyllts med söta smÄ arrangemang av tusensköna , pensé och rosenbrÀcka. Dessa Àr faktiskt perenner och kan planteras i rabatterna efter att blomningen Àr över.
JodÄ och det hÀr med mat Àr alltid lite intressant, tycker vi i alla fall. Att Àta en varierande kost tycker vi om och det finns vÀldigt mycket nyheter man kan prova. Vi hade tex. aldrig Àtit sojanuggets tidigare, men de smakade verkligen gott tillsammans med lite annat, sÄsom bönnudlar, stekt squash, champinjoner och cocktailtomater . 
 
Man förvÄnas faktiskt över hur mycket vegetariska alternativ det finns och det blir mer och mer utbud av de i affÀren, vilket jag tycker Àr superbra, trots att varken jag eller nÄgon av oss i min familj Àr vegetarianer. 
Bra och enkel information brukar gÄ hem och jag tror att det kan bidra till att folk vÄgar prova lite annat och att en Àndrad kost i slutÀndan ocksÄ kan bidra till att frÀmja hÀlsan.
 
Jag tror som sagt att varierad kost Àr bra och att det Àr nyttigt att Àta mycket grönt i alla dess fÀrger och former, bÄde grönsaker och frukter, liksom bÀr.
NÄgot som jag dÀremot mÀrkt Àr att huskurer sÀllan hjÀlper.
Inte har de hjÀlpt ett dugg nu nÀr vi varit sjuka i alla fall. Vi har nog provat det mesta frÄn ingefÀra,lime, citron, kiwi, kryddor, téer och ja, name it!
Dessutom kan man nog skicka Mollipect sÄ lÄngt ögat nÄr, dÄ den Àr totalt verkningslös och meningslös.
 
 
Det Àr VILA som hjÀlper och att göra det man orkar och kan, i sin egen takt. Tids nog ger virus med sig, men det kan tydligen ta vÀldigt lÄng tid, beroende pÄ vilket virus man fÄtt.


Yes och med det sÀger jag hejs svejs tills vi hörs igen.
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress