Hejsan !
Tiden far fram och dagarna blir bara ljusare och ljusare. Jul och nyÄr Àr sedan lÀnge ett minne blott och alla julsaker Àr nerplockade och ligger Äter i sina lÄdor och invÀntar nÀsta jul. 
Ute Ă€r det riktigt vackert och snörikt och hela  -17 grader  kallt ☃
Det kalla vÀdret passar dock mig inte alls, men jag förstÄr att det Àr kul för t.ex. alla de som gillar att Äka skidor med mera.
SjÀlv lÀngtar jag till vÄren och vi har redan införskaffat nya kompostbehÄllare som sÀkert kommer vÀl till pass i trÀdgÄrden. Nya söta fÄgelholkar ska ocksÄ sÀttas upp och sticklingar av den Coca-cola doftande pelargonen har hamnat i lite vatten, för att pÄ sÄ sÀtt fÄ rötter.
Men, det dĂ€r med skidor, ja det Ă€r ju kul förstĂ„s. För ett tag sedan överraskade jag Torbjörn med idĂ©n att Ă„ka ivĂ€g tillsammans och inhandla ett skidpaket till honom🎁
Det ville han gÀrna. Sagt och gjort och nu har han anvÀnt sina skidor hur mycket som helst!
Det Àr ett jÀttebra sÀtt att trÀna kroppen och det i sin tur Àr ju bra för hÀlsan. 
En rĂ€kmacka eller 2 Ă€r kanske inte det bĂ€sta efter ett skidpass, men vĂ€ldigt gott, men man lĂ€r nog fĂ„ köra desto fler varv vid nĂ€sta pass, ja, om man nu har som mĂ„l att gĂ„ ner i vikt 😚
Min Torbjörn Ă€r finsnickare och han och hans arbetskamrater Ă€r riktiga hjĂ€ltar. Tillsammans tillverkar  nĂ€mligen Ramex bland annat bĂ„s för att sĂ„ mĂ„nga som möjligt ska kunna vaccineras mot covid 19. FrĂ„n tidig morgon till sent pĂ„ kvĂ€llen har de jobbat för att kunna leverera i tid. Vilken hjĂ€lteinsats✹đŸ’ȘđŸ»đŸ”šđŸȘšđŸ‘đŸ»âœš

Det finns mĂ„nga hjĂ€ltar och vĂ„r Ă€lskade och vackra dotter Caroline, Ă€r ju verkligen en av dem ♄♄♄
Caroline fyller snart 27 Ă„r och det kommer vi givetvis att fira
💖 🎈🎁 đŸŽ‰đŸ„‚đŸŽđŸ°đŸŽˆđŸŸđŸ’– 💐🎁🎊🎈🎂 🎁 💖
Min pappa Ă€r ocksĂ„ en hjĂ€lteđŸ’ȘđŸ» Han kĂ€mpar bland annat med sina immunterapibehandlingar och snart Ă€r det dags för den 4:e beh.
Pappa har fĂ„tt tvĂ„ Opdivo beh. och en Keytruda och det har hittils gĂ„tt bra för honom đŸ™đŸ» Sammanlagt ska han fĂ„ 13 immunterapibehandlingar. NĂ€r man fĂ„tt 6 st. brukar man göra en PET-kameraundersökning för att se om behandlingen haft effekt.
Livet Àr verkligen inte sÄ lÀtt alla gÄnger, sÄ det kÀndes fint att se pappa skratta och Àta tÄrta pÄ sin 74:e födelsedag.
Att fÄ glÀdjas och skratta och för en stund slippa allt det dÀr trÄkiga som livet ocksÄ tycks bjuda pÄ.
För bakom leendet finns inte bara sorgen och tÄrarna som faller tungt. DÀr finns ocksÄ ensamheten och smÀrtan.
Det Àr inte alla gÄnger sÄ lÀtt att kÀnna glÀdje över den vackra morgonsolen. För mÄnga stiger den upp för att Äter gÄ ner, ganska obemÀrkt.
 
NÀr man förlorat den man Àlskat och nÀr svÄra sjukdomar och mÀngder med motgÄngar slÄr till, dÄ tÀnker man nÀstan inte pÄ solen överhuvudtaget.
DÄ Àr överlevnaden viktigast.
 
NÀr svÄra motgÄngar kommer en efter en och om och om igen, dÄ krÀvs det mer Àn en vacker sol att se pÄ.
Det krÀvs styrka, envishet och mod för att orka kÀmpa vidare.
Kampen för LIVET och dess innehÄll mÄste ju fortsÀtta, men det kan ta tid innan man vill och orkar ta del av LIVET igen. 
 
Det Àr tufft det s.k. LIVET och att göra LIV i LIVET Ànnu tuffare, men tillsammans kÀmpar vi pÄ.
Ett litet steg i taget 👣 👣 👣 och plötsligt har vi Ă„ter kommit en bit framĂ„t đŸ™đŸ»
Plötsligt syns solen och den lyser mer klart Àn nÄgonsin.
Det gĂ€ller som sagt att orka ta sig an LIVET igen och ge LIVET innehĂ„ll och fylla och ta emot dess smĂ„ glĂ€djeĂ€mnen ♄♄♄
En god morotskaka, en hÀrlig middag, nÄgra gulliga ting som man hittat pÄ REA, kan skÀnka lycka och glÀdje.
Men Ă€ven kĂ€rleken till ens fyrbenta lilla kompis đŸ„°đŸ„°đŸ„°
 
NĂ€r Fire blev sjuk och fick Ă„ka till tandlĂ€karen för ett tag sedan, tyckte vi jĂ€ttesynd om honom dĂ„ han hade sĂ„ ont efterĂ„t. Trots att han fick smĂ€rtstillande, mĂ€ngder med kĂ€rlek och sov med sin söta vĂ€rmenalle, sĂ„ tog det ett bra tag innan han var som han brukar ♄♄♄ Den glĂ€djen nĂ€r han Ă€ntligen tillfrisknade, ja, det var verkligen ren superlycka ♄♄♄ 
Det Ă€r mĂ„nga gĂ„nger de dĂ€r smĂ„ tingen som ger den största lyckan ♄♄♄ En god smoothie eller en nyttig frukost pĂ„ morgonen.. eller ett telefonsamtal frĂ„n familj och vĂ€nner.
Eller att se iskristallerna skimra ...
 
Det finns sÄ mycket att glÀdjas över, trots att det ocksÄ  hÀnder mycket trÄkigheter omkring oss.
Var och en av oss möter och stöter pÄ svÄrigheter under livets gÄng. 
Coronapandemin hÀrjar och framtiden kÀnns bÄde oroande och oviss för mÄnga
 
Men om man kan, vill och orkar,  sÄ kanske man dÄ och dÄ kan försöka stanna upp och se allt det fina som ÀndÄ finns dÀr runtomkring och försöka kÀnna glÀdjen.
Om sĂ„ för nĂ„got litet ♄♄♄
För Àven den minsta lilla ting har betydelse hÀr i vÀrlden.
SÄsom t.ex. en liten iskristall pÄ en Ànnu ganska torr och iskall kvist.
Men tÀnk sÄ vacker den dÀr kvisten blir om bara nÄgon mÄnad.
 
Varm kram till alla er och ett stort tack för att ni lĂ€ser bloggen och för att ni Ă€r sĂ„ omtĂ€nksamma och finađŸ™đŸ»
Ta hand om er och var försiktiga i dessa coronatider
â™„ïžđŸ„°â™„ïžđŸ„°â™„ïžđŸ„°â™„ïžđŸ„°â™„ïž
Stor kram frÄn mig och min lilla familj
♄♄♄♄♄♄
 
 
 
 
 
 
 
Dotter Caroline

Som alltid, otroligt gripande inlĂ€gg! Du Ă€r en sĂ„n oerhörd inspiration för mig och för SÅ mĂ„nga andra! Jag Ă€lskar dig OÄNDLIGT mycket!!!

Svar: Älskade Caroline, det Ă€r du som Ă€r helt otrolig och en enorm förebild inte bara för oss, utan för mĂ„nga andra💖
Som jag skrev till min vĂ€n Eva, det Ă€r viktigt med förebilder, vilka ju inte bara ger oss hopp och tro pĂ„ framtiden, utan ocksĂ„ nya krafter, vilja och ork att fortsĂ€tta kĂ€mpa vidare 💖

Det Ă€r precis det du görđŸ™đŸ»đŸ„°đŸ„°đŸ™đŸ»

Ödmjukt kan och fĂ„r vi ta del av din och mĂ„nga andra hjĂ€ltars kamp och lĂ€ra oss hur ni/de tar sig an motgĂ„ngar och svĂ„righeter.

Jag Àr sÄ enormt stolt över dig,
starka, vackra och duktiga Caroline ♄♄♄ Du liksom mĂ„nga, mĂ„nga andra hjĂ€ltar berikar vĂ€rlden ♄♄♄

Älskar dig ♄♄♄♄♄♄♄
Paula Taxén

Mikael Ekdahl

Du skriver sÄ fint om livet Paula pÄ nÄgot sÀtt fÄr man tröst av att lÀsa.
Jag vet sjÀlv min sambo fick nyligen akut hjÀrtinfarkt helt ovÀntat + Corona samtidigt klarade sig men ÄterhÀmtningen verkar ta tid med allt .
Försöker vara stark för mina 3 flickor lÀtt att man glömmer sig sjÀlv bara.
Och din dotter Caroline Àr ju en helt otrolig hjÀlte med sin historia.
MĂ„nga kramar till er familj

Svar: Varmt tack för de fina orden đŸ™đŸ»Men, nej, fy vad hemskt!Det Ă€r ju tvĂ„ vĂ€ldigt allvarliga sjukdomstillstĂ„nd. Att drabbas av dessa samtidigt lĂ„ter enormt allvarligt. Vad hĂ€rligt att höra att det gĂ„tt bra för din sambo och jag önskar sĂ„ att hon blir helt Ă„terstĂ€lld. Det kan ta lĂ„ng tid att Ă„terhĂ€mta sig frĂ„n Covid-19 och Ă€ven frĂ„n en hjĂ€rtinfarkt. Jag hoppas ni fĂ„r ett bra stöd frĂ„n sjukhuset. Jag vet att mĂ„nga som haft hjĂ€rtinfarkt kan kĂ€nna rĂ€dsla och oro inför framtiden. SĂ€rskilt den nĂ€rmaste tiden efter att man haft hjĂ€rtinfarkt. Det Ă€r viktigt att man fĂ„r bra information kring sin sjukdomsbild och det Ă€r enormt viktigt att man kĂ€nner sig trygg. Stödet som den drabbade fĂ„r bĂ„de frĂ„n sjukvĂ„rden och frĂ„n sin omgivning Ă€r jĂ€tteviktig. MĂ„nga önskar verkligen att fĂ„ prata om sin rĂ€dsla med sin Ă€lskade, familj eller sina vĂ€nner. Det Ă€r viktigt att man Ă€r lyhörd och stöttande 💖💖💖 Att dela sorg och bekymmer, kan givetvis vara kĂ€mpigt, men ocksĂ„ stĂ€rka ens relation ♄♄♄ TĂ€nk vilken hĂ€rlig tid ni har att se fram emot nĂ€r det hĂ€r kĂ€mpiga ni gĂ„r igenom Ă€r över och massor av roliga och hĂ€rliga saker hĂ€nder igen. NĂ€r livet fĂ„r Ă„tervĂ€nda och lyckan och skratten đŸ™đŸ» DĂ„ glĂ€djen tar över och det trĂ„kiga Ă€r ett minne blott.Det Ă€r sĂ„ vi tĂ€nker och lever hela tiden.Vi lever och vi fyller LIVET med LIV sĂ„ mycket vi bara kan och hinner. DĂ€remellan kommer nya svĂ„righeter och motgĂ„ngar och nya stenar att bĂ€ra. Men sĂ„ fort vi bara orkar och kan sĂ„ kĂ€mpar vi oss tillbaka. FortsĂ€tt vara stark för din sambo och dina barn, men glöm inte att det Ă€r OK att grĂ„ta. Det Ă€r skönt. Jag tror man blir Ă€nnu starkare dĂ„đŸ’ȘđŸ» Man fĂ„r liksom tömma förrĂ„den ibland, för att Ă„ter kunna fylla pĂ„.Caroline, ja, hon Ă€r ju helt otrolig ♄KĂ€nner mig enormt lycklig, stolt och tacksam över att hon Ă€r just vĂ„r dotter ♄♄♄Tusen tack, Ă„terigen för de fina orden đŸ™đŸ»Ă–nskar sĂ„ att din sambo fortsĂ€tter att krya pĂ„ sig och att hon fĂ„r bli helt frisk đŸ™đŸ»â™„ïžđŸ™đŸ»â™„ïžđŸ™đŸ»Och jag och min familj sĂ€nder hela er familj massor av styrkekramar ♄♄♄
Paula Taxén

MH

Alltid lika gripande att lĂ€sa hĂ€r inne i er vĂ€rld. Din pappa Ă€r en kĂ€mpe ni har det i er, minns ju sĂ„ vĂ€l er fina dotters kamp hon Ă€r oerhört vacker! Minns att du inte tĂ„l kyla, jag har ingen allergi men mĂ„r inte prima i lederna i denna kalla Ă„rstid lĂ€ngtar sĂ„ mycket till vĂ„ren, men det gĂ„r framĂ„t. PĂ„ tal om din allergi och annat du har ,tĂ„l du vaccinationen med corona? Jag blev sĂ„ sjuk av svinvaccinet skulle ha tvĂ„ och var sjuk bĂ„da gĂ„ngerna mer Ă€n en mĂ„nad det var inget vidare. Åh gillar ocksĂ„ pelargoner ser sĂ„ hĂ€rligt ut med sticklingarna.
MÄ vÀl ni alla. Kram/MH

Svar: đŸ„° Tack rara du đŸ„°
Ush, ja, kylan Ă€r besvĂ€rlig och jag har haft flera svĂ„ra allergichocker tack vare den. FörstĂ„r att du inte heller trivs och att vĂ€rmen Ă€r efterlĂ€ngtad☀
Vad trÄkigt att du blev sÄ sjuk av svininfluensavaccinet. Jag fick inte ta det och nej, jag kommer inte kunna ta Covid-19 vaccinet. Jag hoppas dÀrför att de som kan ta det verkligen gör det, dÄ det hjÀlper Àven oss som inte kan ta vaccinet.
Visst Ă€r det fint med pelargoner och tĂ€nk sĂ„ enkelt det Ă€r att föröka dem.Snart ska jag ta in vindruvekvistar och lĂ€gga de i en vas med vatten. De sĂ€tter sen rötter och i maj kan man plantera ut demđŸ€™đŸ»

Tack detsamma 💖💖💖💖

HjĂ€rtlig kram frĂ„n oss allihop 😍


Paula Taxén

MH

Hej igen Paula.
Fint att du skriver om vaccinet. Hur ser du pÄ det att vi som har allergier och inte tÄl det kan inte komma in pÄ olika stÀllen?
Hur vill de göra med oss tror du som Àr en sÄdan bra person med fina Äsikter kul och höra om andra kÀnner likadant?
MÄ vÀl och Kram/MH

Svar: Hej pĂ„ dig đŸ‘‹đŸ»Ja jag vet inte riktigt. Kanske skulle man kunna fĂ„ ett intyg utskrivet pĂ„ att man inte rekommenderas att fĂ„/ta vaccinet. TĂ€nker mig att det Ă€r skillnad pĂ„ om man INTE VILL ta vaccinet och INTE KAN eller BÖR ta vaccinet. Tror dock inte att detta blir det största problemet nĂ€r det gĂ€ller just vaccinationer. Tror att det finns betydligt större problematik kring det hela.Mutationer Ă€r ett allvarligt problem och ovissheten kring sjĂ€lva virusets motstĂ„ndskraft mot de framtagna vaccinen och kanske Ă€ven kommande vaccin Ă€r mycket orovĂ€ckande.Det ser vi redan.Vi vet ju att ett av de vaccin som Sverige köpt in, inte kommer att kunna ges till personer över 65.Blir det en ”tredje vĂ„g” som tex. i Spanien, kanske man inte hinner ta fram ytterligare ett nytt vaccin som kan ha muterat igen, innan den nĂ„r oss hĂ€r i Sverige.Jag tror att vi i Sverige borde ta till extra försiktighetsĂ„tgĂ€rder sĂ„ att sjukvĂ„rden fĂ„r tid att ta igen sig.Det Ă€r inte lĂ€tt veta i förvĂ€g hur nĂ„got blir, men jag tror att var och en fĂ„r försöka göra sitt allra bĂ€sta för att minska smittspridningenđŸ˜·Var extra försiktig och ta hand om dig 💜💜💜 HjĂ€rtlig kram frĂ„n oss đŸ„°
Paula Taxén

Susanne đŸ˜»

Hej fina Paula đŸŒč
HÀrligt att lÀsa och se ifrÄn dig igen, alltid lika inspirerande.
Redan februari och ljuset har ÄtervÀnt, vart tog hösten och vintern vÀgen, kÀndes som om den skulle bli sÄ lÄng nÀr november kom, med pandemi och restriktioner.

Önskar dig en fortsatt fin februari, med hopp och tro.
Kram frĂ„n Susanne đŸ’žđŸ˜»

Svar: Hej rara du 💖💖💖
Ja, tÀnk sÄ mÄnaderna far fram och denna mÄnad har ju inte lika mÄnga dagar som de andra, sÄ det Àr snart mars.
Undrar hur djuren klarar sig dÄ det Àr sÄ kallt?
Vi har -19 grader och massvis med snö.

Ser i alla fall att smÄfÄglarna gÀrna kryper in i holkarna, troligtvis för att vÀrma sig.
Vi har matat de hela vintern och det Àr kul att de tycks trivas hÀr pÄ vÄr gÄrd.
Det ena ger det andra och ju fler fĂ„glar desto fler blir det som hjĂ€lps Ă„t att hĂ„lla tex. skadeinsekter borta frĂ„n vĂ€xterna👍

Hoppas verkligen att kylan och snön lyckas ta kÄl pÄ alla Àckliga fÀstingar!
De dÀr meningslösa krypen har ju ingen fuktion.
De gör bara skada,sĂ„ de kan gĂ€rna utrotas👏

Ja, coronapandemin hÀrjar och viruset tycks mutera i allt snabbare takt, vilket Àr oroanade.
Djur och natur tycks dock helt ovetandes och det Àr skönt att nÄgot Àr som det varit.
Det ska bli riktigt skönt med vÄr,sol och vÀrme igen och jag ser sÄ framemot att se alla tulpaner och annat titta fram
đŸ€đŸžđŸŒ·âš˜đŸŒ±

Mest av allt önskar jag ju en virusfri planet och kanske kan vÀrmen bidra med nÄgot positivt.
MÀnniskor Àr mer utomhus och hÄller kanske mer avstÄnd dÄ.

Önskar dig ocksĂ„ en jĂ€ttefin fortsĂ€ttning pĂ„ februari och trots kylan sĂ„ tycker jag att det Ă€r det magiskt vackert.
Iskristaller som gnistrar i solkenet och snön som ligger som ett jÀttestort vitt duntÀcke.
HĂ€r och dĂ€r syns spĂ„r efter fasaner, rĂ„djur och Torbjörns skidspĂ„r⛷

Ta hand om dig och var extra försiktig.
Varm kram frĂ„n alla oss 💞💞💞
Paula Taxén

Mikael Ekdahl

Tack för de fina orden Paula det tröstar nÀr man lÀser.
Vi har alla vÄra berg att bestiga sÄ Àr det vÀl med livet det Àr bara att kÀmpa pÄ.
Hoppas detta Är blir bÀttre för oss alla.
MĂ„nga kramar.

Svar: Hej igen đŸ‘‹đŸŒ·Ja, sĂ„ Ă€r det.Och ibland kan man tycka att de dĂ€r bergen inte tycks ha nĂ„gon topp.Kanske Ă€r det alltför mycket moln som skymmer solen.Men sen frĂ„n ingenstans och likt ett magiskt trolleritrick, sĂ„ tittar plöstligt solen fram igen.Molen Ă€r som bortblĂ„sta och toppen syns klarare Ă€n nĂ„gonsin. Stegen blir omedelbart lĂ€ttare och mĂ„let tycks Ă„terigen möjligt att nĂ„.Livet Ă€r sĂ„. Det kommer nya berg, dalar och toppar.Men, nĂ€r man Ă„terigen lyckas klara av ett nytt berg och fĂ„tt slĂ€nga av sig all tung packning som man behövt under resans gĂ„ng,sĂ„ stĂ€rker det insikten om att man klarar Ă€nnu ett och mĂ„nga fler berg som komma skall.Man klarar helt enkelt mycket, mycket, mycket mer Ă€n man sjĂ€lv tror🙏Önskar dig och din familj allt gott pĂ„ denna jord och sĂ€nder massvis med styrka frĂ„n vĂ„r lilla familj.Var extra försiktiga nu i dessa coronavirus tider och ta hand om varandra.Varm hjĂ€rtlig kram frĂ„n lilla mig och min familj 💗💗💗
Paula Taxén

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress