Hej pĂ„ er 💕
 
Oj,vad dagarna gÄr fort! Det Àr redan juli och livet tuffar pÄ i takt med att dagarna Àndrar namn, vÀdret skiftar och naturen bjuder pÄ alla tÀnkbara överraskningar och kulörer.
 
Regn och sol har kommit i lagom mÀngd sÄ att blommorna  och vÀxterna har vÀxt pÄ sig och visat sina allra vackraste sidor och presterat till max.
Den vanligtvis sÄ torra juli, har överraskats med kraftiga  regnepisoder och det har gjort att grÀsmattan klarat sig ovanligt bra. 
Det Àr ju helt fantastiskt att fÄ följa den hÀr resan med alla naturfenomen som hela tiden dyker upp och ja, det hela börjar redan i april, dÄ de första tulpanerna och krokusarna kikar fram.
Ok,och vad har hÀnt i vÄr lilla fam. förutom att vi njutit av det vackra vÀdret? Jo,en dag Äkte vi ivÀg pÄ en liten fisketur till Villingsberg.
 Och dĂ€r fick Caroline bland annat en jĂ€ttefin öring 🎣 
Och dĂ€refter tillagade Torbjörn bĂ„de öring och regnbĂ„ge och det smakade fantastiskt gott 😋
Midsommar firades ocksÄ och vi besökte bland annat Vallby friluftsmuseum....
 och det gjorde tydligen hundratals andra med 😀
 Sen blev det grillning, krocketspel och 🎂 tĂ„rta. 
 HÀrligt och medan krolliljorna blommade för fullt och 
jordgubbarna avnjöts med smarrig vaniljglass, sÄ invÀntade  vÄr söta dotter pÄ besked om sin anstÀllning. 
Och jodĂ„, en dag kom sĂ„ det efterlĂ€ngtade beskedet att hon nu fĂ„tt fast anstĂ€llning, som universitetsadjunkt och givetvis firades detta ocksĂ„ đŸ’đŸ„łđŸ‘ŒđŸ»đŸ˜đŸ‘đŸ» Vilken underbar kĂ€nsla och vilken glĂ€dje!
Caroline trivs otroligt bra med sina kollegor och Àlskar att förbereda kurser för sina studenter och hÄlla seminarier/undervisa.
Hon utbildar bland annat sjuksköterskor och nu till hösten tror jag hon ska hÄlla kurser Àven pÄ engelska, vilket hon Àven gjort tidigare. 
Jaha och vĂ„ra koifiskar simmar pĂ„ och njuter av livet och grannens hĂ€star Ă€r vĂ€ldigt intresserade av mig 💕Jag Ă€r dock allergisk mot dem, men tycker de Ă€r jĂ€ttefina.

Åh, det doftar sĂ„ gott överallt. Schersminen blommar 

och mÀngder av rosor likasÄ. En av rosorna vÀxer helt galet mycket, som ni ser !!
Vildsvinen har ocksÄ varit pÄ besök och de har passat pÄ att vÀnda upp och ner pÄ jordgubbarna i en av pallkragarna och det var vi ju tvungna att sÀtta stopp för! DÀrför har Fire fÄtt skvÀtta runt lite extra mycket, lite varstans .. Typ vid skogskanten osv. för att pÄ sÄ sÀtt skrÀmma ivÀg de oönskade vildsvinen. Vi har Àven satt upp lite roliga 
"gubbar" och "spöken" som vi parfymerat med lite god doftsprej och Àn sÄ lÀnge har inga fler vildsvin varit pÄ besök.
Yes, och sen har Svenska kraftnĂ€t skickat hit lite fler mĂ€nniskor som ska kika runt i vĂ„r skog. Men jag Ă€r inte sĂ„ sĂ€ker pĂ„ att det kommer vara till nĂ„gon hjĂ€lp för vĂ„r del. Vad som Ă€n finns och det finns mycket, bĂ„de orkidĂ©er,fĂ„glar,och alla tĂ€nkbara utrotningshotade djur, i vĂ„r skog och pĂ„ vĂ„r gĂ„rd...SÅ kĂ€nns det Ă€ndĂ„ pĂ„ nĂ„got sĂ€tt som att INGENTING lĂ€ngre har nĂ„gon betydelse eller nĂ„got vĂ€rde.
Jag önskar dock verkligen att jag har fel och det blir nog för allas bÀsta! Det kan jag lova.
Greta, du Ă€r vĂ€lkommen 😉😙
Jag tror inte att den söta salamandern...

 fjÀrilar...
 den ene vackrare Àn den andre..
eller alla fÄglar..rovfÄglar, ugglor, hackspettar..TvÄbenta fyrbenta eller sexbenta djur och insekter... lÀngtar efter kala kalla kraftstolpar att boa i.
 
Nej, de gör inte det.
Men bryr man sig inte, nej,dÄ bryr man sig inte.
Vill man förstöra.. ja, dÄ gör man vÀl det.
 
Det tar dock lÄng,lÄng tid att Äterbygga det man förstört.
Djur Àr vanedjur och djur och fÄglar Äterkommer gÀrna om goda förutsÀttningar finns. Vi ger dem det.
 
Men om Svenska kraftnÀt plöjer ner vÄr skog och bygger sina enorma kraftnÀt, ledningar och stolpar hÀr, ja, dÄ kommer djuren,(fÄglar,rÀvar,lo,rÄdjur,hjortar,Àlgar,vildsvin .....) inte att ha nÄgonstans att bo.
Vi erbjuder dem fantastiskt gammal och fin skog, dÀr de kan leva ostört. Svenska kraftnÀt vill tvinga djuren att flytta nÀrmare oss eller Àn vÀrre flytta hÀrifrÄn!
Det tar tid, vÀldigt lÄng tid att bygga upp nÄgot bestÄende, nÄgot vackert,nÄgot bra. Det krÀver engagemang,kunskap  och stort intresse.
SĂ„ hĂ€r sĂ„g förresten vĂ„rt hus ut nĂ€r vi flyttade till vĂ„r gĂ„rd 🙄
Efter 9 Är, sÄ ser det ut sÄhÀr istÀllet. GÄrden ,en slÀktgÄrd sedan 1850 med tillhörande, maskinhall, ladugÄrd, skog och mark, vÀcktes till liv igen.
Vi, gav det liv och vi gav Àven trÀdgÄrden liv. En enorm trÀdgÄrd med 8 ÀppeltrÀd,2 pÀrontrÀd,körsbÀr och plommontrÀd.
 
I 9 Är har vi planterat nya trÀd,buskar och blommor och byggt ett paradis, inte bara för oss utan Àven för alla fÄglar,insekter och djur. 
Ett paradis som har nÀra anslutning till vÄr skog.
Ett paradis, som ofta bara benÀmns i sagoböcker, drömmar  och fantasier.
Vi lever i det.
Förstör inte detta, Svenska kraftnÀt.
 
Lyssna pÄ de som fortfarande vill bevara naturen och ge djur och mÀnniskor förutsÀttningar till det.
Det finns snart inga gamla orörda skogar kvar.
Bara kalhyggen.
Och kraftledningar och stolpar.
Avslutar detta lĂ„nga inlĂ€gg med nĂ„gra ord om tacksamhetđŸ™đŸ»
Jag vet att ni Ă€r mĂ„nga som lĂ€ser min blogg ❀

Jag har varit risig ett bra tag i min mage.
Stomin och tarmar krÄnglar och sammanvÀxningarna river.
Trots svÄra smÀrtor syns det sÀllan.
Än mindre om man inte berĂ€ttar det sjĂ€lv.
Ingen kan vÀl heller se att vÄr vackra underbara dotter har hjÀrncancer.
Trots enorma smÀrtor i huvudet och i kroppen Àr det hennes stora vackra leende man ser.

Men, man vet ingenting.
Ingenting, mer Àn det man fÄr berÀttat för sig.
TÀnk pÄ det.
Ingenting syns utanpÄ.
Ingenting, men det kan kÀnnas desto mer.
 
Jag vet att mÄnga av er ibland söker och finner tröst i det jag skriver om.
Det gör mig rörd â€ïžđŸ™đŸ»â€ïž
Kanske Àr det för att jag varit med om sÄ mycket, som gör att jag Àven förstÄr andra i liknande situationer.
 
Det Àr ett under att jag lever.

För mig betyder ett tröstande ord, en hÀlsning eller en varm tanke mycket.
Omtanke, förstÄelse och medlidande.
KĂ€rlek❀
 
Jag kÀnner stor tacksamhet trots allt jag fÄtt genomlida och genomlider.
Jag lever ju đŸ™đŸ»
Och jag gör och kommer att fortsÀtta att göra LIV i Livet.

Varm kram frĂ„n lilla mig ❀❀❀❀
 
 
 
Helena

Fantastiskt fin blogg. Jag mÄr bra av den fina miljön som du visar oss. SkrÀmmande att det planeras skövling av skog och mark. Ni har vÀl samlat er i trakten och lÀmnat in argument för hur fel beslutet Àr. Ja din blogg Àr ett bra exempel att visa fram med den biologiska mÄngfalden.
Trevlig sommar till familjen.

Svar: Åh, tack snĂ€lla 🌾💕🌾 Ja, det Ă€r helt fruktansvĂ€rt !Man tror nĂ€stan inte att det Ă€r sant.Det Ă€r som att tvinga pĂ„ nĂ„gon nĂ„got man absolut inte vill. Att tvinga pĂ„ dig sina egna Ă„sikter, tankar och beslut 
som att bestĂ€mma kulören pĂ„ din bil, bestĂ€mma vart du ska bo, vad du ska Ă€ta och dricka, vad du mĂ„ste ha pĂ„ dig eller bestĂ€mma att du mĂ„ste ha en lyktstolpe mitt i sovrummet! Det Ă€r ju rena diktatur fasoner.Helt horribelt förstĂ„s och det gĂ„r ju inte att acceptera och kommer sĂ„ sjĂ€lvklart inte att göras heller.Man ska inte underskatta den lilla mĂ€nniskans möjligheter gentemot överheten. Svenska kraftnĂ€t har staten bakom sig, men vi har förnuftet, vi har erfarenheten,kunskapen, förstĂ„elsen, och omtanken om djur och natur och dess levnadsvillkor. Vi Ă€r experter pĂ„ vĂ„rt hem, vĂ„r mark och vĂ„r skog av den enkla anledningen att vi bor hĂ€r. Vi ser och hör vad som hĂ€nder. Vi vet vad som hĂ€nder om Svenska kraftnĂ€t skövlar skogen och bygger kraftledningar och stolpar dĂ€r.För att förstĂ„ kraften frĂ„n en kraftledning sĂ„ kan man stĂ„ dĂ€runder och ha nĂ„got metallföremĂ„l i handen. Det vibrerar i handen dĂ„! Undrar hur hĂ€star och kor mĂ„r, eller de med pacemaker som min far har eller de med inopererade metallplattor i huvudet och ryggen ( sĂ„som tex. vĂ„r dotter Caroline har )
 undrar hur de mĂ„r och kĂ€nner, nĂ€r de ska plocka kantareller och blĂ„bĂ€r i skogen😳Man vet ocksĂ„ att cancerrisken Ă€r enorm och Svenska kraftnĂ€t Ă€r medveten om att barnleukemi ökar i nĂ€rheten av kraftledningar. Min far har kraftledningar precis bakom huset. Hela hans villaomrĂ„de Ă€r drabbat av cancer,inkls. min far. Min mor dog 2003. I en del hus har nĂ€stan hela familjen gĂ„tt bort i cancer.I vĂ„r lilla familj Ă€r vi redan hĂ„rt drabbade.Jag undrar, Ă€r Svenska kraftnĂ€t beredd att vĂ„ga chansa att jag, Caroline eller nĂ„gon annan fĂ„r den elaka sjukdomen tillbaka?Och om de sĂ„ vĂ„gar chansa, Ă€r de dĂ„ ocksĂ„ beredda att ta konsekvenserna?Om inte djur och natur Ă€r vĂ€rda nĂ„got, för Svenska kraftnĂ€t, Ă€r dĂ„ inte mĂ€nniskan det heller. SĂ„ lĂ€nge jag lever kommer jag att kĂ€mpa för det jag tror pĂ„ och sĂ„ lĂ€nge jag lever kommer ALDRIG Svenska kraftnĂ€t att fĂ„ bygga sina kraftledningar och stolpar i vĂ„r skog eller i nĂ€rheten av dĂ€r vi bor.I Sverige har vi fortfarande bestĂ€mmanderĂ€tt över oss sjĂ€lva och det vi Ă€ger och vi har rĂ€tten att delge vĂ„ra tankar och Ă„sikter. Vi fĂ„r se om Svenska kraftnĂ€t med statens hjĂ€lp missbrukar den rĂ€tten.Det finns mĂ„nga aspekter i detta, Ă€ven rent visuella och kulturella. Jag har svĂ„rt att tro att svenska staten vill förstöra och utplĂ„na en sĂ„ vacker natur och gammal skog och en sĂ„ fin liten by, som tagen frĂ„n Astrid Lindgrens vĂ€rld. Fylld av kulturhistoriska omrĂ„den, byggnader och minnen. Ja, det skulle förvĂ„na mig och enormt mĂ„nga andra.Jag önskar sĂ„ att det inte blir sĂ„.Det gĂ„r nĂ€mligen aldrig att Ă„terstĂ€lla den enorma skada man stĂ€ller till med.Tack för din fina kommentar och jag önskar dig ocksĂ„ en fortsatt fin sommar 🌾🌾🌾Kram frĂ„n mig och min lilla familj💕
Paula Taxén

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress